SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mutluluk Dolu, Duygu Dolu..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kız Öğretmen Okulu’nun 1965-1966 yılında verdiği ilk mezunların buluşmasına katılan “hoca hanımlar”, Malatya’da dolu dolu 3 gün geçirdiler.

Kız Öğretmen Okulu’nun ilk mezunu olan 62 kişiden 60’ının hayatta olduğu belirtilirken, bunlardan 32’si Malatya Öğretmenevi’nde 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen “Mezunlar Buluşması”na katılmışlardı.

Kah neşeli, kah duygu dolu anlar yaşayan 32 mezundan 7’sinin halen Malatya’da ikamet ettiği, 25’inin ise başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çeşitli illerden Malatya’ya geldiği bildirildi. Mezunlardan Aysel Apaydın (Demirci) de Almanya’dan gelerek programa katıldı.

Öğretmenevi’ndeki buluşmanın ardından iki gün daha Malatya’da kalan mezunlar, Kernek Parkı’nda çay içtiler, Gündüzbey Pınarbaşı Susesi’nde ve Sürgü- Takas’ta bir arada oldular.

Malatya caddelerinde de dolaşan mezunlar, buluşmadan haberdar olan okuldaki Müzik Öğretmenleri Turgut Yücel'le (üstten 3. fotoğrafta) de karşılaştılar ve sohbet ettiler.

Mezunların en duygulu ve mutlu buluşmalarından biri de, Kız Öğretmen Okulu Müdürü 80 yaşındaki Mehmet Barut’un evinde gerçekleşti. Mezunlar, İstiklal Mahallesi’nde oturan Barut’un ellerini öperken, yılların eğitimcisi, artık büyük çoğunluğu emekli olan eski öğrencilerini görünce mutluluğunu gizleyemedi. İlerlemiş yaşına rağmen, tüm öğrencilerini hatırlayan ve hatta onlarla ilgili anılar anlatan Mehmet Barut, öğrencilerinin bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve devamını diledi. (son iki fotoğrafta)

Malatya Kız Öğretmen Okulu’nun ilk mezunları, 2009 yılının 15 Haziran’ında da Ankara Başkent Öğretmenevi’nde buluşmak üzere ayrıldılar.

KİMLER KATILDI?
Kız Öğretmen Okulu’nun ilk mezunlarının Malatya’daki buluşmasına şu isimler katıldılar:

1- Seher Şahin (Sayıner),
2- Nursel Özyetkin (Uluata)
3- Sevim Tatlıağaç (Türkşen)
4- Sıdıka Tüzer
5- Şükran Baydoğan (Yetkiner)
6- Nuriye Toramanoğlu (Pektaş)
7- Birsen Er (Ersoy)
8- Ferda Sonyürek
9- Bilgin Aksoy
10- Sevim Yüksek (Aşan)
11- Hatice Olgun (Bilge)
12- Özden Özkul (Arat)
13- Sakine Saçaklıoğlu (Yıldırım)
14- Aysel Bozdağ (Erdoğan)
15- Ümmühan Güleryüz (Turaç)
16- Nevide Argalıoğlu
17- H.Sevil Önen (Öktem)
18- Nesrin Topaloğlu (Demir)
19- Işılay Hanlıoğlu (Kurdal)
20- Şengül Kuzucu
21- Münevver Özkan
22- Fatma Altun (Saray)
23- Ulviye Kesriklioğlu
24- Mürüvvet Örnek (Coşkun)
25- Naime Doğanay (Doğan)
26- Seher Samanlı (Ayral)
27- Mesude Aksoğan (Ceylan)
28- Nursel Günay (Yüceer)
29- Nesrin Dağ (Mengutaycı)
30- Aysel Apaydın (Demirci)
31- Şengül İzolluoğlu (Erdem)
32- Nuran Durak (Taştan)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız