SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mut'ta Kayısı Hasadı Başladı

0
Güncellendi - 2018-04-22 04:35:20
Mut'ta Kayısı Hasadı Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Mersin'in Mut ilçesinde kayısı hasadının başlamasıyla birlikte Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hasat günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte kurban kesildi ve kıl çadırda sıkma börek yapılarak misafirlere ikram edildi.

Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Bayır, üretim sezonunu 20 liradan açtıklarını belirterek, 140-150 bin ton arası rekolte beklediklerini söyledi.

Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Abalı ise, ürünlerin Almanya, Rusya ve ortadoğu ülkelerine ihraç edileceğini kaydetti.

Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de, 70 bin ton ihracat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Tescilli kayısı bahçesi olan üretici Koral Parça ise ağaç başı 15-20 kilo civarında hasat beklediklerine değindi.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Mersin İl Müdürü Arif Abalı ve davetlilerle birlikte dalından kayısı toplandı. Gelen misafirlere kayısı ikramı yapıldı.

Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, Müftü Mustafa Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Celal Kasap, Mut Belediyesi Toptancı Hali Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar ile vatandaşlar katıldı.

Mersin, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • fıkret cezik (5 yıl önce)
    bu yıl malatydada erken hasat edılır buyuk bır afet olmasa
    0
    0
    Yanıtla