SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müvekkilim Tahliye Edilmesin"!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:09:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi’nde, 25 Temmuz 2013 tarihinde cinayet davası duruşmasına gelen tarafların arasında çıkan olayda 2 kişinin daha öldürülmesi üzerine, eski cinayet davasının başka bir ile nakledilmesi hususunda Adalet Bakanlığı’na talepte bulunulduğu bildirildi. 

Olay, Malatya Adliyesi önünde 25 Temmuz Perşembe günü meydana geldi. Olayda, 8 Eylül 2011 tarihinde Yeşilyurt’un Gözene köyünde 1 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan cinayet davası görüldü. Duruşmaya gelen iki tarafın karşılaşması sonucu silahlı kavga çıktı. Olayda akraba olan Habip Ayabakan (27) ve Mustafa Ayabakan (32) öldü, Hikmet Ayabakan (47) da yaralandı.

Yeşilyurt’un Gözene köyünde sulama suyu tartışması sonucunda çıkan 8 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen cinayet davasının duruşmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma nedeniyle Malatya emniyeti tarafından Malatya Adliyesi önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Şüpheli görünen kişilerin kimlik kontrolleri yapıldı.

Davanın duruşmasına, yolda saldırı olabileceği ihtimali üzerine tutuklu sanıklar getirilmedi. Davanın tutuklu sanıklarından Şahin Ayabakan’ın Adıyaman Cezaevi’nde, sanık Cumali Aydın’ın Elbistan cezaevinde bulunduğu belirtildi. Tutuklu sanık Şahin Ayabakan, duruşmaya Adıyaman Cezaevi, Cumali Aydın da Elbistan Cezaevi'nden görüntülü sistem üzerinden bağlandı.

Duruşmada Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, cinayet davasının başka bir yere nakli konusunda Adalet Bakanlığından talepte bulunulmasına karar verildiği ve dosyanın Adalet Bakanlığına gönderildiği kaydedildi.

Sanıklardan Şahin ve Faris Ayabakan'ın vekili Avukat Yılmaz Aboşoğlu, duruşma tutanaklarına geçen savunmasında, "Memet Aydın'ın tahliyesine karar veren heyet bizce ihsasıreyde bulunmuştur, öyle bir yargılama ki adam öldürme suçundan tutuklu olan kişiyi sayın heyet tahliye etmiş, kardeşi gözünün önünde öldürülen ve eylemi meşru müdafa kapsamında değerlendirilmesi gereken Şahin Ayabakan'ın tutukluluğunun devamına karar vermekle yine ihsasıreyde bulunmuştur. Memet Aydın'ın tahliyesi sonrası bu tahliye iki kişinin ölümüne sebep olmuştur, adaleti insanlar kapı önünde aramaya başlamışlardır. Şahin Ayabakan uzun bir süredir, tahliyesini istemiyoruz, adam öldürmeye teşebbüsten 6 ay daha yatsın, neredeyse cezası infaz edildi. Ancak biz dışardaki kişilerin tutuklanmasını istiyoruz. Mahkemeniz kamu güvenliği bu davanın tehlikeli olduğunu düşünüyorsa bunu şimdi düşünmeyecekti, tahliye kararından önce düşünecekti. Sayın mahkeme Memet Aydın'ın tahliyesine bilirkişi incelemesini gerekçe yapmıştır. Tahliyeye bilirkişi karar veremez, mahkeme karar verir. Gerekçe sadece bilirkişi raporudur. Bu mahkemenin bu yargılamayı yapamayacağını düşünüyoruz. Bizde davanın naklini talep ediyoruz." diyerek davanın naklini istediklerini belirtti.

Sanık Şahin Ayabakan, “Kardeşimi öldürüp, beni yaralayan adam 16 ayda tahliye edildi, çıktıktan birkaç ay sonra da tekrar amcamın çocuklarını öldürdüler. Olayda birde çok silah kullanılmış ve olayın başında 17 yaşında bir çocuğa sanki olayı gerçekleştirmiş gibi silah teslim edilmiştir. F.A. kendisine Cumali Aydın'ın verdiğini söylemiştir. Cumali Aydın'ın ruhsatlı bir silahı vardır ve zaten onunla teslim olmuştur. Olay yerinde olmayan bir çocuğun olayda kullanılan silahı getirim teslim etmesi düşündürücüdür. Bu silahı kullanan kişi Memet Aydın'dır.” iddialarında bulundu.

Sanık Cumali Aydın ise, olayda 5 silahtan ateş edildiğinin tespit edildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim olayımda 5 ayrı silahtan ateş edildiği tespit edilmiştir. 1 av tüfeği, 4 tabanca vardır. Ben olayın başından beri söyledim, ben kimseyi kasıtlı olarak öldürmek ya da yaralamak için hareket etmedim. Ben o tarihte düğün hazırlıkları içerisindeyken, böyle bir olayı bilerek ve isteyerek gerçekleştirmek istemem düşünülemez. Düğün hazırlığında olan bir insan karıncayı bile incitmek isteyebilir mi. Söyleyeceklerim bunlardır.” 

Köydeki cinayet olayına ilişkin olarak hakkında tutuklama kararı bulunan Emrah Ayabakan adlı şüphelinin ise halen yakalanamadığı belirtildi.

Mahkeme heyeti,  davanın tutuklu sanıkları Şahin Ayabakan ve Cumali Aydın’ın tutukluluk halinin devamına, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız