SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muzaffer Tema Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ
 
İZMİR’in Çeşme İlçesi’ndeki evinde dün sabah 92 yaşında vefat eden Türk sinemasının unutulmaz aktörlerinden Muzaffer Tema’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Çeşme Yeni Mezarlık’ta gözyaşları içinde toprağa verildi.
 
Geçirdiği beyin enfarktüsü sonrası solumun yetmezliği nedeniyle dün saat 09.15’te Çeşme’deki evinde vefat eden Türk sinemasının unutulmaz jönü Muzaffer Tema için bugün cenaze töreni düzenlendi. Türkiye’yi Hollywood’ta temsil eden Tema’nın cenazesine, eşi İnci Tema, oğlu Alper Tema, beşinci eşi Gülay Armen, akrabaları, Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Faik Tütüncüoğlu, Kaymakam İnci Sezer Becel, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Tema’nın kayınbiraderi Erol Aksoy, MHP İlçe Başkanı Gazi Fildir, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Arif Barata, gazeteci Yaşar Aksoy, son 5 yılını geçirdiği Çeşme Ege Kent Sitesi’ndeki dostları ve hayranları katıldı.
 
Sanat camiasından ise Erkin Koray, Çeşmeli TSM sanatçısı Kurtul Akın ve Yeşilçam’da yıllarca figüranlık yapmış Fuat Aykut sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Tema’nın cenazesi, Ilıca Zekiye Boyacı Camisi’nde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Çeşme Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi. Sanatçının eşi İnci Tema, oğlu Alper Tema ve beşinci eşi Gülay Tema (oğlunun annesi) mezarlıkta taziyeleri kabul etti.
 
Devlet Sanatçısı olması nedeniyle Tema’nın tabutu, Türk bayrağına sarıldı. Cenaze namazı öncesi eşi İnci Tema, Muzaffer Tema’nın tabutuna uzun süre sarılarak gözyaşı döktü.
 
SON ANA KADAR ’SENİ SEVİYORUM’ DEDİK
26 yıllık hayat arkadaşını kaybeden 68 yaşındaki İnci Tema, duygularını güçlükle ifade etti. Son günlerinde birbirlerine "Seni Seviyorum" diyerek vedalaştıklarını kaydeden Tema, Çeşme’deki evlerini 1999’da satın aldıklarını ve Muzaffer Tema’nın Çeşme’ye aşık olduğunu anlattı. İnci Tema, "Sık sık ’Dünyada o kadar çok gezdiğim yer olmasına rağmen Çeşme’yi ve buradaki evimi çok sevdim’ derdi. Zaten burada yaşamak, hayatının son zamanlarını burada geçirmek kendi isteğiydi. Çok sevdiği Çeşme’de de hayata gözlerini yumdu. Ve yine çok sevdiği denize karşı Çeşme deniz manzarasında toprağa verildi. Her şey vasiyet ettiği gibi oldu. Yeşilçam’ın vefasız olduğunu kendisi çok iyi biliyordu. Çok sevdiği dostları vardı son yolculuğunda. Buradaki grup, Tema’yı mutlu etmiştir" dedi.
 
ÖLMEDEN ÖNCE ÜÇ KEZ ADIMI SÖYLEDİ
İstanbul’da müzik stüdyosu işleten, Erkin Koray Orkestrası’nda bateri çalan, Hawai Üniversitesi Entomoloji (Böcek Bilimi) Bölümü mezunu 44 yaşındaki Alper Tema ise babası Muzaffer Tema’nın cenazesi morgtayken moralinin hayli bozulduğunu, çünkü ilk defa birinci dereceden bir yakınını kaybettiğini söyledi. 1978 yılında birlikte ABD’ye gittiklerini ve 22 yıl orada birlikte yaşadıklarını belirten Alper Tema, "Babam yedi evlilik yapmıştı. Ben beşinci eşinden çocuğuyum. Dört yaşındaki oğlum Arda Ziya Tema en son bayramda telefonda görüştü. Tema soyadının devam edecek olmasından son derece memnundu. Kendisi dün fenalaştı. ’Seni seviyorum’ dediğimde, ’Ben de’ diye cevap verdi. Üç kez ’Alper’ dedi, elimi sıktı. Bir anlamda vedalaşmış olduk" diye konuştu.
 
Ünlü aktörün oğlunun annesi Gülay Armen, Muzaffer Tema ile boşandıktan sonra bile dostluklarının devam ettiğini kaydetti. Armen, "ABD’de, İstanbul’da ve Çeşme’de evlerinde gelip kalırdım. İnci’yi de çok severim, iyi bir dostluğumuz var. Sinemaya çok emek verdi, yıllarını verdi. Sanat camiasından sadece Erkin Koray geldi. Gelemeyenler hiç değilse bir çelenk gönderebilir, taziyelerini belirtebilirlerdi. Bu kadar vefasızlık olmaz, çok ayıp" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız