SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müze Gibi Muhtar Bürosu

0
Güncellendi - 2018-02-20 02:50:07
Müze Gibi Muhtar Bürosu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Kernek Mahallesi Muhtarlığına gelenler, adeta zamanda yolculuğa çıkıyor.

Kernek Mahallesi Muhtarlığında bulunan nostaljik eşyalarla unutulmaya yüz tutmuş değerler hafızalarda canlanıyor. Muhtarlıkta gaz lambalarından bakır ibriklere, radyo ve terazilere kadar bir çok eşya bulunuyor.

Kernek Mahallesi Muhtarı Metin Türkoğlu’nun tarihi eşyalara olan ilgisi çok eskilere dayanıyor. “Unutulmasın, yok olup gitmesin” diyerek bulduğu tüm eşyalara sahip çıkan Muhtar Türkoğlu'na vatandaşlar da destek oluyor. Tarih kokan mekanı gören vatandaşlar, evlerindeki nostaljik eşyaları buraya getirerek daha çok kişinin görmesini sağlıyorlar.

Muhtar Türkoğlu bu işe bir hobi olarak başladığın, vatandaşların tepkisi olumlu olunca nostaljik mekanın daha da büyüdüğünü belirterek,. "Buraya gelen vatandaşlar bunları görünce kendi ellerindeki malzemeleri getirmeye başladı. Artık şu an buraya sıkmıyor malzemeler herkes gelip görebilir kapımız herkese acık. Buraya gelenler muhtarlık diye soruyorlar bazıları farklı bir yere mi geldik diye şaşırıyorlar” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • SELAHATTİN SARIOĞLU (6 yıl önce)
    Çalışkan, yenilikçi, beyefendi muhtardan bu beklenir.
    0
    0
    Yanıtla