SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müze Parası Taşıt Alımına

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Perşembe ve Cuma oturumlarında gündemindeki çeşitli konuları görüştü ve Eylül ayına kadar tatile girdi.

CANLI AĞAÇ MÜZESİ ÖDENEĞİ TAŞIT ALIMINA..
Malatya İl Genel Meclisi, Temmuz dönemi 4. oturumu Perşembe günü Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında Özel İdare Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında, İl Özel İdaresi'nin 2006 mali yılı bütçesinde İnönü Üniversitesi'nin kampüsünde yapılacak olan Canlı Ağaç Müzesi için ayrılan 423 bin YTL tutarındaki ödeneğin, projenin uygulanma şansı olmadığı iddiasıyla taşıt alımında kullanılmasına karar verildi.

Toplantıda hayırsever işadamı Ekrem Dernek tarafından yüzde 51'i yapılan Cemal Gürsel Sağlık Ocağı'nın 249 bin YTL ödenek verilerek 2006 yılı bütçesine alınması teklifi de kabul edildi. İl Genel Meclisi toplantısında, "2005 yılında Bütçe Plan Komisyonu'nca Tarım İl Müdürlüğü'ne verilen 666 bin YTL'nin nereye, kimlere, nasıl ve ne şekilde harcandığını tespiti için 2004 yılının 7. ayında faaliyetine son verilen Tarımsal Kalkınma Derneği'nin tüm nakit mal varlığı ve demirbaşlarının varsa gayrimenkullerinin genel bütçeye aktarılıp aktarılmadığının tespit edilmesi talebi"ni içeren önergeyse kabul edilerek, Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

SON OTURUM..
Malatya İl Genel Meclisi, Temmuz döneminin son toplantısı, Cuma günü Bekir Çelik'in başkanlığında Özel İdare Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, Ulusal Eğitime Destek Kampanyası'nda Arguvan ve Pütürge İlçeleri'nde okuma-yazma kurslarında görevlendirilen usta öğreticilere ücretlerinin ödenmesi teklifi görüşülerek kabul edildi.

1996 ve 1997 yıllarında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün izni olmadan belde belediyelerine verilen çelik boru bedellerinin faiziyle geri istenmesi konusu görüşüldü. Meclis üyelerine verilen bilgide, şu anda 13 belediye için açılan davanın bittiği ve 13 belediyeden 80 bin YTL'si faiz olmak üzere toplam 117 bin YTL tutarındaki paranın icrada olduğu kaydedildi. Bazı belediyelerle ilgili alacak davalarının ise halen mahkemede devam ettiği aktarıldı. Meclis üyeleri konu hakkında verilecek kararın önümüzdeki dönem toplantılarında ele alınmasını kararlaştırdı.

Meclis'e sunulan, "İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Tarımsal Kalkınma Derneği'nin 2004 yılının 7. ayında vakıflar ve dernekler yasasıyla resmi sıfatını kaybetmişken, 2005 yılında çiftçilerden yüzde 50 oranında katılım payı neden toplanmıştır. Bu çalışmanı hukuki olup olmadığını araştırılmasını istiyoruz" şeklindeki önergeyse kabul edilerek Tarım Komisyonu'na havale edildi. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ilgili olarak daha önce hazırlanan rapor ise oy birliğiyle kabul edilmişti.

Bu arada, ilde resmi kurumlarca Avrupa Birliği hibe programlarından yararlanılması amacıyla hazırlanan projelerin yüzde 10 oranındaki katılım payına destek verilmesi kararı da alındı.

İl Genel Meclisi başkanı Bekir Çelik, 14 Temmuz 2006 günü, çevre illerden 32 İl Genel Meclisi Başkanı'nın katılımıyla Malatya'da bir toplantı yapılacağını açıkladı. Öte yandan, İl Genel Meclisi 4 Eylül 2006 tarihine kadar tatile girdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız