SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müzebüs' Malatya'ya Gelecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:30:06
'Müzebüs' Malatya'ya Gelecek
A- A+ PAYLAŞ
Türkiye'nin her yerindeki öğrencilere ulaşılabilmek amacı ile Rahmi M. Koç Müzesi’nin hayata geçirdiği 'Müzebüs' Malatya'ya geliyor. 
 
30 Nisan ile 4 Mayıs günleri arasında Malatya'da olacak 'Müzebüs' ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi; 
 
"Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 60 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna Malatya ile devam ediyor… Müzebüs, 30 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Malatya’da toplam 5 okulun konuğu olacak.
 
Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacı ile Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor.
 
Müzebüs bu seneki yolculuğu kapsamında 30 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Malatya’nın konuğu oluyor. 30 Nisan’da Merkez Ziya Gökalp İlköğretim Okulu, 1 Mayıs’ta Merkez Türk Telekom İlköğretim Okulu, 2 Mayıs’ta Pütürge Dumlupınar İlköğretim Okulu, 3 Mayıs’ta Pütürge Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve 4 Mayıs’ta Pütürge Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencileri Müzebüs ziyareti ile Rahmi M. Koç Müzesi objelerinden bir seçki görme ve onlara dokunma şansı yakalıyor.
 
Yola çıktığı ilk günden bu yana 1200 okulda ve 200 bin 857 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 27 ilde 127 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim- öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 60 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor.
 
Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor. Müzebüs’ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, ‘Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar” şeklinde konuştu.
 
Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda uzun süre kalabiliyor. Müzebüs’te iki eğitmenin yanı sıra 60 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız