SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müzeler Haftası Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2016-05-18 18:14:23
Müzeler Haftası Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Müzeler Haftası kutlama töreni TCDD Malatya Gar binasının önünde gerçekleştirildi.

18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü etkinliği kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ile TCDD 5. Malatya Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Medeniyetler Mirası “Kültür Mekan-Zaman” konulu fotoğraf sergisi ile açılışı gerçekleştirildi.

Gar’da gerçekleştirilen açılış törenine;  Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı İhsan Gençay, TCDD 5. Malatya Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Müze Müdürü Tevhit Kekeç ile çok sayıda davetli katıldı.

Müze Müdürü Tevhit Kekeç, “Bu yılki müzeler günümüzün konsepti ‘Müzeler ve Kültürel Peyzaj.’ Arslantepe açık hava müzemiz, müzeler içerisinde dünya miras alanlarında aday. Bu adaylık kapsamında Battalgazi Belediyesi ile bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar içerisinde eğitsel, çevresel ve düzenleme çalışmalarının yürütülmesi yanı sıra yine Battalgazi ilçemizde bulunan Selçuklu dönemine ait Kırk Kardeşler Mezarlığı’nda da çalışmalar yürütülmektedir” dedi. Darende ilçesindeki Arslan taşlar ve Zengibar Kalesi ile ilgili çalışmaların yapılacağını aktaran Kekeç, Arapgir’deki Ormansırtı ve Onar bölgelerindeki kaya mezarları ile ilgili olarak da çalışma yapılacağını kaydetti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ise, müzelerin her milletin, ulusun, insanlığın milyon yıllar boyunca dünyaya bıraktıkları izlerin bekçileri olduğunu ifade ederek, Malatya’da Arkeoloji Müzesi, Beşkonaklar  Etnografya Müzesi, Malatya Evi ve Atatürk Anı Evi Müzesinin yanı sıra dünyada devlet yönetiminin, ilk devlet bürokrasisinin ortaya çıktığı Arslantepe Açık Hava Müzesinin bulunduğunu kaydetti.

TCDD 5. Malatya Bölge Müdürü Üzeyir Ülker de, “Müzeler, üzerinde yaşadığımız topraklarda geçmişten günümüze hayat bulmuş, kültür ve medeniyet değerlerini su yüzüne çıkararak, muhafaza ederek ve topluma sunarak tarih bilincinin oluşmasını sağlamak gibi çok önemli hizmetler vermektedir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından “Kültür Mekan-Zaman” konulu sergi gezildi. Sergide Malatya müzesinde yer alan tarihi eserlerin fotoğrafları yer alırken, demiryolunun geçmişten bugüne gelişimini gösteren fotoğraflara da yer verildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a7

a8

a9

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız