SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Müzeler Haftası''nda Yeniden Faaliyette..

A- A+ PAYLAŞ

Müzeler Haftası kutlamaları başlarken, 3 yıldır onarım nedeniyle kapalı olan Malatya Müzesi'de yeniden ziyarete açıldı.. Müzeler Haftası kutlama töreni İl Halk kütüphanesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Bayram Öz ve diğer ilgililerin katıldığı tören sırasında konuşan Müze Müdür vekili Enver Üstündağ, " Türk müzeciliği ilk defa 1846 yılında eski silahların Aya İrini'de bir araya toplanmasıyla kurulmuştur" dedi. Üstündağ konuşmasında, Atatürk'ün ' Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür' diyerek Türk Tarih Kurumu'nu kurması ve 1935 yılında Türk kazılarını başlatması ile yerli ve yabancı uzmanların yaptığı çalışmalar sonucunda Türkiye Müzeler bakımından dünyanın başta gelen 3-4 ülkesinden biri olmuştur" diyerek şunları söyledi:

"Bugün ülkemizde 150 civarında müze bulunmaktadır. son yıllarda yapılan çalışmalarla modern müzecilik yolunda hayli mesafe kaydedilmiştir ve bazı müzelerimiz Avrupa müzeleri ile boy ölçüşecek duruma gelmiştir. Malatya Müzesi 'de 2002 yılında başlayan onarım-teşhir- tanzim çalışmaları 2005 yılı Mayıs ayı itibariyle tamamlanmıştır. Son düzenlemelerle çağdaş bir görünüme kavuşmuştur. Müzeler nostaljidir. Müzeler tarihin arşivi, tarihin laboratuarı, tarihin kütüphanesi, tarihin aynasıdır. Müzeler insanoğlu'nun gelişmesine paralel olarak binlerce yıldan beri birbirini kovalayarak sürüp giden keşif ve icatlara da tanıklık eder" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya'nın en eski tarihi yerleşim ve kültüre sahip bir bölge olduğunu, müzelerin bu değerleri günümüze yansıtan kültür merkezleri işlevini gördüğünü bildirdi.

Bu konuşmanın ardından Müzenin Araştırma Görevlisi Hüseyin Şahin, slayt gösterisi eşliğinde Malatya'daki tarihi ve arkeolojik eserleri anlattı.

Konuşmalardan sonra, yaklaşık 3 yıldır onarım nedeniyle ziyarete kapalı olan ve onarımı tamamlanan Müze binasına geçilerek, müzede bulunan tarihi eserler gezildi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY- Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız