SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müzeler Şehri Oluyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Atatürk Evi Müzesi ile tarihi İstanbulluoğlu Konağı'nda inceleme yaptı.

Beraberinde Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ve Müze Müdürü İzzet Esen'le birlikte önce Atatürk Evi Müzesi'ni gezen Vali Daşöz, Atatürk Evi'nin müzeye dönüştürülme çalışmasının son aşamaya gelmesi nedeniyle burada inceleme yaptı. Atatürk Evi'nin müzeye dönüştürülmesi nedeniyle Malatya'ya yeni bir eser kazandırıldığını söyleyen Vali Daşöz, "Eski Halk Eğitim Merkezi binası ve Atatürk Evi tadilat yapılarak Atatürk Evi müzeye dönüştürüldü. Burada güzel dokuma halılarından resimler yapıldı. İçi güzel olarak dolduruldu"dedi.

Bu alana, işadamı Nurettin Soykan'ın da bir çeşme yaptıracağını belirten Vali Daşöz, önümüzdeki günlerde ziyarete açılacağını bildirdi.

Daha sonra Atatürk Caddesi Tekke Camisi arka tarafındaki restoresi yapılan İstanbulluoğlu Konağı'nda inceleme yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Burasının işletmesini istişarelerde bulunduktan sonra karar vereceğiz. Çünkü, Malatya'nın yerel yemeklerinin verildiği yer olması konusunda görüşler var. Restorasyon tamamlandı ve bina güzel oldu. Yıkılmaktan kurtarıldı. Ziyarete açılması konusunda da çalışmalar sürüyor" dedi.

Bu bölgede belediyenin bir çalışma yapması gerektiğini de vurgulayan Vali Daşöz, "Bu tarihi ve güzel bina etrafıyla daha değer kazanır. Mesela, yolu parke taşı olmalı. Etrafındaki binalar boyanıp güzel hale getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Tarihi Beşkonakların restoresinin tamamlandığını ve 5 Konakların içinde Etnografya Müzesi oluşturulduğu, Atatürk Evi'nin müzeye dönüştürüldüğünü ve İstanbulluoğlu Konağı'nın restore edildiğini hatırlatan Vali Daşöz, "Malatyamız Müzeler şehri oluyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız