SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müzik Eğitimi Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:57:26
Müzik Eğitimi Verildi
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da okul öncesi öğretmenlerine müzik eğitimi verildi. 
 
Malatya Belediye Konferans Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile YA-PA çocuk kulübünün ortaklaşa düzenlediği seminere konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Mertoğlu katıldı. Seminer öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Öncesi Şube Müdürü Üzeyir Ergüven, insanların eğitim ihtiyaçlarının hiçbir zaman bitmediğini belirterek, ömür boyunca her yaşta eğitimin şart olduğunu söyledi. Ergüven, özellikle öğretmenlerin kendilerini her dönemde eğitmelerinin, eğitim ve öğretimde büyük öneme sahip olduğunu kaydederek, “Bize ülkenin geleceği olan çocuklarımız emanet edildiği için yeniliklere, sosyal gelişmelere, bilimsel, teknik ve eğitim alanındaki gelişmeleri yakinen takip etmemiz, haberdar olmamız gerekiyor” dedi.
 
Ergüven’in açılış konuşmasının ardından Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Ercan Mertoğlu, müziğin okul öncesi eğitimdeki önemiyle ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Mertoğlu, müziğin okul öncesi eğitimde ciddi bir öğretim yöntemi olduğuna işaret ederek, “Çocuk, oyunun içerisinde koşulsuz öğreniyor. Bir eğitim aldığının farkına bile varmıyor. Dramanın içinde koşulsuz öğreniyor. Zorluk yok çünkü oyuna zevkle katılıyor. “Küçük Kurbağa” şarkısının içinde bile çocuk aslında bir öğrenim gerçekleştiriyor. Sonuç itibariyle müzik, okul öncesi eğitimde çok ciddi bir öğretim yöntemidir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız