SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Myanmar'da Katliam Sürüyor

0
Güncellendi - 2017-08-29 02:48:41
Myanmar'da Katliam Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Myanmar'da Müslümanlara yönelik tecrit ve katliam devam ederken, Avrupa Rohingya Konseyi yaptığı açıklamada, uluslararası camiayı bölgede bulunan Müslümanları koruma altına alma çağrısı yaptı.

Myanmar ordusuna ait askerlerin Arakan Müslümanlarının yaşadığı bölgelere yaptığı saldırıların son bir haftada hızlandığı ifade edilen açıklamada, sivil halka özel yetiştirilmiş askeri birliklerle saldırılar düzenlendiği belirtildi.

Öte yandan açıklamada bölgedeki Arakan Müslümanlarına yönelik saldırıların etnik temizlik amaçlı olduğu ifade edildi. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Amerika ve diğer Avrupa ülkelerinin yaşanan insanlık krizine müdahale etmesi istendi.

Bangladeş hükümeti, Myanmar’ın Arakan bölgesinde yeniden başlatılan çatışmaların alevlenmesi üzerine kaçmak isteyen Rohingyalı Müslümanların ülkeye girişine izin vermiyor. Binlerce Rohingyalı Müslüman, 3 gündür sınır bölgesinde bekliyor.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ..

Dışişleri Bakanlığı, Myanmar’da Rakhayn Eyaleti'nin kuzeyinde 25 Ağustos gecesi meydana gelen saldırıların ardından güvenlik güçlerinin yüzlerce kişinin ölümüne, binlerce kişinin yerlerinden edilmesine neden olan orantısız güç kullanımını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Myanmar’da Rakhayn Eyaleti'nin kuzeyinde 25 Ağustos gecesi meydana gelen saldırıların ardından Myanmar güvenlik güçlerinin operasyonlarının ciddi bir insani krize sebebiyet vermesinden derin endişe duyuyoruz. Güvenlik güçlerinin yüzlerce kişinin ölümüne, binlerce kişinin yerlerinden edilmesine neden olan orantısız güç kullanımını kınıyoruz. Bu konudaki endişelerimiz Myanmar makamlarına aktarılmıştır. Operasyonlarda sivil halkın zarar görmemesinin, yerlerinden edilmiş yeni kişiler yaratılmamasının, bölgeye insani yardımın kesintisiz olarak sağlanmasının önemi vurgulanmıştır” denildi.

Açıklamada, Myanmar’dan Bangladeş’e geçmeye çalışan Rohingalara gerekli kolaylığın gösterilmesi yönündeki beklentinin ve bu konudaki yardım teklifinin Bangladeş makamlarına iletildiği vurgulanarak, “İİT Genel Sekreteri ile görüşülerek Örgütün bir an önce hareket geçmesi beklentimiz dile getirilmiştir. İİT İcra Komitesi üyesi ülkeler nezdinde de girişimde bulunulmaktadır. BM Genel Sekreterinin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı ile BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği nezdinde de girişimlerde bulunularak yaşanan trajediye dikkat çekilmiş ve anılan örgütlerin konuya müdahil olmalarını beklediğimiz ifade edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Bu konudaki girişimlerin ABD makamları nezdinde de tekrarlandığı kaydedilerek, Endonezya, Malezya, Tayland gibi bölge ülkeleriyle de temaslarda bulunulduğu ve Rohinga Müslümanlarının karşı karşıya bulunduğu olayların sona ermesi yönündeki çabaların aktif olarak devam edeceği belirtildi.

Arakan, Ankara- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız