SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Myanmar'da Yaşanan Etnik Temizlik"

0
Güncellendi - 2017-09-12 04:13:32
A- A+ PAYLAŞ

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar’ın Arakan eyaletindeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan operasyonların “etnik temizlik” örneği olduğunu açıkladı.

BM'nin İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Myanmar ordusunun Rohingya Müslümanlarını hedef alan operasyonlarının “etnik temizlik” örneği olduğunu belirtti. Hüseyin, Myanmar hükümetini “acımasız askeri operasyonu” durdurmaya çağırdı. Arakan’daki operasyonların “orantısız” olduğunu belirten Hüseyin, Rohingya köylerinin yakıldığını ve sivillerin öldürüldüğünü gösteren uydu görüntüleri ile bunlara ilişkin raporlara sahip olduklarını ifade etti.

Elde edilen son verilere göre Bangladeş’e kaçan Müslümanların sayısının 313 bine ulaştığı belirtildi. Yardım kuruluşları, Rohingya Müslümanlarının yiyecek, barınak ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu, mevcut kaynakların yetersiz olduğunu belirtiyor. Öte yandan, Myanmar ordusu düzenlenen operasyonların sivilleri hedef aldığını inkar etmeye devam ediyor.

New York, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız