SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Naaşının Tamamı Çıkarılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:34
Naaşının Tamamı Çıkarılacak
A- A+ PAYLAŞ

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının ne zaman açılacağının 1-2 gün içinde belli olacağını söyledi. İnce, ölüm sebebinin tespiti için naaşın tamamının mezardan çıkarılarak Adli Tıp’a götürüleceğini açıkladı.

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mezarının açılmasına yönelik kararı üzerine dün sabah Mezarlıklar Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Özal’ın mezarında kazının yapılacağı yerle ilgili inceleme yaptı, burada anıtın ebatını ölçtü. Yetkililer mezarın üzerinde bulunan mermer levhaların kaldırılması konusunda kendi aralarında görüş alışverişinde bulundu. Mezar açılırken hasar görürse bu ölçümlere göre anıtmezara yeni mermer hazırlanacak. Bu arada mezarlığın çevresi dün sac levhalarla çevrildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Özal’ın mezarının ne zaman açılacağına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Nokta atış, ‘Şu tarihte başlayacağız, şu tarihte bitireceğiz’ şeklinde oluşan bir tarih yok ama en kısa zamanda, 1-2 gün içinde belli olur” dedi. Cenazenin çıkarılması işleminde Adli Tıp Kurumu’ndan 7 kişilik bir ekibin çalışacağını, kendisinin de sürecin başından sonuna ekibin başında duracağını belirten İnce, “Ölüm sebebinin tespiti işlemi olduğu için cenazenin hepsini getireceğiz. Burada otopsi işlemi yapılacak. Cenazeyle ilgili işlemleri olabilecek en kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. İnce, işlemlerin tamamlanması için en az 48 saate ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.          

-  Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce’nin sürece ilişkin verdiği bilgiler şöyle:

-  Üstteki anıtmezar kalkacak, naaşın olduğu bölmeye inilecek. Lahit de kaldırıldıktan sonra naaş alınacak.

-  Naaşın tamamı Adli Tıp Kurumu’na götürülecek.

-  Örnekler hem naaşın konulduğu yerden hem de toprağın 40-60 santim aşağısından alınacak.

-  Mezarlığın ilgisiz yerlerinden de karşılaştırma için örnekler alınacak.

-  Bu örneklerde toksikolojik analizler yapılacak. Her türlü uyutucu, uyuşturucu, böcek öldürücü, ağır metal gibi maddelere bakılacak.

-  Asıl incelemeyi Adli Tıp Kurumu’ndan 7 kişilik bir ekip yapacak. Bu ekipte bir adli antropolog, bir jeoloji mühendisi, kimya ihtisas dairesinden bir kişi, morg ihtisas dairesinden 3 kişi olacak.

-  Naaş inceleme süresince çok özel, kurumda çalışanların dahi bilmediği güvenlikli bir bölmede tutulacak. İçeriye sadece 5 kişinin girme yetkisi olacak.

-  Bir maddeden bir-iki gün sonra ölüm olduysa bunu saçta tespit etme olasılığı çok düşük. Çünkü saç çıkacak kadar bir zaman geçmemiş oluyor. Saçta bir kimyasalı bulabilmek için saçın uzaması gerekiyor. Aynı şey kemik için de söz konusu.

-  Kimya, Morg ve Biyoloji ihtisas dairelerinin analizler sonucu hazırlayacağı raporları, Birinci İhtisas Kurulu değerledirecek ve Özal’ın ölüm nedeni belirlenecek.

-  Tüm işlemler için en az 48 saate ihtiyaç var. Naaş alındıktan iki gün sonra yerine konulacak.        

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız