SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nakil İçin Yardım İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:31:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan Ali Sarıbaş, doğuştan 'kistik fibrozis' hastası olan ve akciğer nakli yapılması gereken 7 yaşındaki oğlunun tedavisi için yetkililerden destek bekliyor. 

2007 yılında dünyaya gelen Orhan Raşit Sarıbaş, doğumundan 2 ay sonra rahatsızlandı. Baba Ali Sarıbaş, oğlunu önce Elbistan Devlet Hastanesi'ne, daha sonra Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürdü. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 7 yaşındaki Orhan için doktorlar tarafından 'kistik fibrozis' teşhisi konuldu.

Bir süredir Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören Orhan’ın sağlığına kavuşabilmesi için akciğer nakli olması gerekiyor. Maddi imkansızlıklar yüzünden çaresiz kalan baba Ali Sarıbaş, çocuğunun tedavisi için yetkililerin yardımını bekliyor.

Çaresiz baba, “Öksürük nedeniyle hastaneye başvurduk. Bir haftalık tedaviden sonra sağlık sorunları tekrar başladı. Çocuğu, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirdik. Bir süre enfeksiyon tedavisi gördü. Yapılan tetkikler sonucunda kistik fibrozis teşhisi konuldu. Bu teşhis konulalı 7 yıl oldu. Yıllardır İstanbul ile Malatya arasında gidip geliyoruz. 2 ay evde bir ay hastanede kalarak bugünlere kadar geldik. Bundan bir ay önce yine enfeksiyonu başladı. Hastaneye götürdük, 10 gün tedavi gördü. Bu kez de karbondioksit gazı yükselmeye başladı. Yapılan tedavide akciğerinin daha kötü bir duruma geldiği anlaşıldı. Bu aşamadan sonra akciğer nakli olması gerekiyor. Akciğer nakli, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ankara’da hizmet veren Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılıyormuş. Oralara da imkanımız yok. Bu noktada yetkililerin desteğini bekliyoruz” dedi.

Sarıbaş, oğlunun Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde kaldığını ifade ederek, “Buradaki doktorlar da benim kadar çaresiz. Normal enfeksiyon tedavisi veriyorlar. Sürekli yanlarına gidiyoruz ama yapacak bir şeylerinin olmadığını söylüyorlar. Bizim tedavi ettirmek için gücümüz yok. Nakil konusunda yardım bekliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız