SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nakil Yok, Kıyım Var!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, bahar aylarında başlattığı yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında yetişkin ağaçları kesmeye devam ediyor.

Malatya Belediyesi Proje Birimi’nin başına getirilen Zeki Sarılar’ın hazırladığı projeleri uygulamaya koyan Belediye, adeta ağaç katliamı yapıyor.

Katliamın son kurbanı, Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesi’ndeki ağaçlar oldu. Cadde üzerinde bulunan yaklaşık 10 çınar ağacı kesildi. Belediyeden her seferinde ‘ağaçları söküp başka yere dikiyoruz’ açıklaması yapılmasına karşın, mahallede oturan vatandaşlar, Gündoğdu Caddesi’nde kesilen bazı ağaçların odun yapılmak üzeren doğrandığı ve kamyonetlere yüklenerek gece götürüldüğünü belirtti.

YEŞİL GİDİYOR, BETON ÖNE ÇIKIYOR!.
Malatya Belediyesi Proje Birimi Sorumlusu Mimar Zeki Sarılar’ın başkanlığında hazırlanan alt yapı projeler yeşil Malatya imajını da yok ediyor. Birçok mahallede ilkbaharda başlatılan kaldırım ve yol çalışmalarıyla zaten keşmekeş olan trafik sorununu, daha da büyük işkenceye dönüştürdü, onlarca asırlık ağaç ise kesildi.

Yeni yapılan yol ve kaldırımlardaki kesilen ağaçların yerini ise beton direkler aldı.

Zafer Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nde başlatılan kaldırım ve yol çalışmaları 7 ayda ancak tamamlanırken, aynı mahalledeki Gündoğdu Caddesi’nde ise 10’a yakın çınar ağacı gece yarısı kesildi.

Belediyenin ağaç kesme ile ilgili kamuoyundaki eleştiri ve tepkilere ‘Söktüğümüz ağaçları başka yere dikiyoruz’ cevabını, Gündoğdu Mahallesi sakinleri yalanladı.

Mahallede oturan vatandaşlar, sökülen ağaçların gece yarısı doğrandıktan sonra kamyonlarla taşındığını söyledi.

HEPSİNİN Mİ FORMU BOZUK?
Belediye daha önce çeşitli cadde ve mahallelerde bulunan asırlık denebilecek ağaçları ‘Formu bozuk’ diyerek acımadan kesmişti.

Bu arada, belediyenin ağaç kesimi, sökümü ya da budanmasıyla elde edilen ve çok önemli miktara ulaşmış olması gereken odunun akıbeti de merak konusu oldu ve bu konuda da kamuoyunun aydınlatılması istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız