SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nakilde Son Gün 28 Ağustos

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:20
Nakilde Son Gün 28 Ağustos
A- A+ PAYLAŞ

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) nakil başvurularının 28 Ağustos Perşembe günü akşam 17.00’de sona ereceği bildirildi.

Malatya Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Kara, öğrenci ve velilerin TEOG nakilleri ile ilgili sorularla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı.

Kara, “Bilindiği üzere TEOG sonuçları 22 Ağustos günü açıklandı ve öğrencilerimiz tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleştirildiler. Hepsine hayırlı olsun. Bazı öğrencilerimiz yerleştirildikleri okuldan memnun olmadılar veya bir üst tercihine gitmek istediler, bu öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için aşağıdaki yolu izleyerek nakil başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Nakil başvuruları 25 Ağustos Pazartesi günü başladı. 28 Ağustos Perşembe günü akşam 17.00’a kadar devam edecektir. Nakil başvuruları sonucu yerleştirme işlemi 29 Ağustos Cuma günü saat 17.00’da açıklanacaktır.

1 Eylül tarihinden itibaren nakiller günlük değil haftalık alınmaya başlanacak ve 30 Eylülde bu süreçte sona erecektir” ifadelerini kullandı.

Kara, nakil işlemlerinin şu şekilde yapılacağını belirtti: 

“2014-2015 öğretim yılında hazırlık veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula nakil talebinde bulunmaları halinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden görülebilecek. Sonuçlar yine buradan takip edilecektir.

Nakil için öğrencinin almış olduğu puan önemli değil fakat başvuru yaptığınız okul, kontenjan açığına ve puan üstünlüğüne göre öğrenci alacaktır.

Bütün bu işlemler,Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Ekim ayı itibariyle ise nakiller sonrası oluşan taban puanlara göre okullar nakil başvurularını kabul edecek.

Nakillerde başvuru önceliği önemli olmayacak , okullara başvuran öğrenciler arasından puan üstünlüğü söz konusu olacağından, puanı daha düşük bir öğrenci daha önce o okula başvurduğu için üstünlük elde etmez. Son gün de başvursa puanı yüksek olanın şansı daha fazla. Bir öğrenci puanının çok üzerinde olan bir okula da yerleşebilir. Eğer sizin başvurduğunuz okuldaki kontenjan açığı için başvuran öğrenciler içinde sizin puanınız yüksek ise siz yüksek puanla öğrenci almış bu okula yerleşebilirsiniz.

Öğrenciler her nakil döneminde yalnızca bir okula başvurabilirler. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olan bu süreçte Ekim ayından sonraki nakil sürecinden farklı olarak nakil başvurusunda puan kriteri aranmayacak. Ekim ayında okulların taban puanları o okula yerleşen son öğrenciye göre belirlenecek.

Ekim ayı itibariyle yapılacak nakillerde Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacak. Ekim ayından sonra taban puanı, puanınıza eşit ya da puanınızın altında olan okullara her ayın son haftası nakil başvurusu yapabilirsiniz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız