SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nalıncı Keseri' Misali!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi (İGM), halen "büyük" onarım yapılmakta olan Özel İdare'ye ait binayı tamamıyla "İGM Sarayı"na dönüştürmeye kararlı. Kendi sürelerinin bitimine birkaç ay kalan üyeler, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün binaya Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin taşınmasına ilişkin bir talebini de reddettiler..

Meclisin AKP kanadından seçilmiş, esas işi de Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde işçi kadrosuyla gece telefon santral görevi olan meclis başkanı Abdurrahman Atay, yıllar önce Malatya musiki kültürüne katkı sağlaması için, dönemin il yöneticilerinin katkılarıyla kurulan, zaman zaman ses getiren konserler düzenleyen Malatya Musiki Cemiyeti’ni de, Özel İdare’ye ait bu binadan “atamamaktan” yakındı.

VALİNİN TALEBİNE RED..
Özel İdare Genel Sekreterliği’nin “parası olmadığı” için önümüzdeki kış mevsiminde kar mücadelesi yapılamayacağı yolundaki yakınmalara rağmen, Valilik binası arkasındaki Özel İdare binasının kapsamlı bir şekilde onarımı, iç ve dış yapının değiştirilmesi, İl Genel Meclisi’nin “lüks” ve makam arayan üyelerine yer oluşturulması amaçlarıyla yapıldığı iddialarıyla gündemde bulunurken, bu binadan Köylere Hizmet Götürme Birliği için yer isteyen Vali Halil İbrahim Daşöz imzalı yazıyla yapılan istek AKP, CHP ve MHP'lilerin tamamına yakınının oy vermesi sonucu oy çokluğuyla reddedildi.

İl Genel Meclisi başkanı, “Burada bulunan Musiki Derneğinin kontrat süresi doluyor Ama süre uzatıldı. İl Özel İdaresinin müstecirlerine karşı sözleşmede tek taraflı fesih yetkisi mevcut. Bizler Musiki Derneğine Sabancı Kültür Sitesinde yer verilmesini istedik. Bu teklif kabul görmedi. Bunun üzerine Dernek 8. ayda burayı terk edecek. Bizler buna katılmadığımız halde buradan atamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Atay, binanın 3. katının Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne tahsis edilmesinin istendiğinin altını çizerek, “Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz burada Meclis Başkanlığı binası kurmak istiyoruz. Burada meclisimize bir özgü yapıya kavuşmasını istiyoruz. Bu binanın tamamen İl Genel Meclis Başkanlığı olmasını istiyoruz. Tabelayı yazdırdık. Biz başkalarını sevindirirken kendimizi üzmüşüz. Bugünde kimse bizi üzmesin“ diye konuştu.

Atay’ın yaptığı konuşma sonrası ise AKP Grup Başkanı Hasan Demez, CHP Grup Başkanı Hamit Kiraz ve MHP Grup Başkanı Hamit Bak söz aldılar. Her 3 grup başkanı da binanın Meclis Başkanlığı binanı olarak kullanılması fikrine katıldıklarını bildirdi. Daha sonra ise oylamaya geçildi ve Validen gelen istem reddedildi.

AKP’li Üye Abdurrahman Kızıl ise Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne yer tahsisinden yana olduğunu söyledi.

Bu karar, 2004 yerel seçimleri sırasında, çoğu o sırada parti yöneticisi ya da milletvekili olanlara yakınlıklarından dolayı listelere yerleştirilip seçilen, 27'si de ilkokul mezunu olan 44 üyeli Malatya İl Genel Meclisi'nin mevcut üyelerinin, yeni dönemde de yine kendilerinin "tercih edileceği" ve önemli para harcaması yapılarak tadil edilen, dış görünüşü "lüksleştirilen" bu binada çalışmayı "garanti" gördükleri şeklinde yorumlara neden oldu.

İl Genel Meclisi toplantısında, ayrıca Pazartesi günü görüşülüp kabul edilen Doğanşehir İlçesi Koçdere Köyü'nün Eskiköy'e bağlanması konusu tekrar tartışıldı. Bu konuda görüşlerini dile getiren meclis üyesi Hüseyin Akşahin, köy sayısının azaltılmasına karşı olduğunu söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay ise, köy kanununda değişiklik çalışmasının Ankara'da sürdüğünü, muhtemelen 6 ay sonra köy kanunu değişerek nüfusu 150'nin altında olan köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız