SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Namaza Gidince Yoklama İstiyorlardı'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Meclis'te anayasa değişiklik paketi görüşmeleri esnasında biz sabah namazına gidince, MHP, CHP ve BDP, bir olup yoklama istiyorlardı" derken, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin'de "CHP'nin yerinde olsam bende pakete karşı çıkardım, çünkü CHP'nin emir ve direktifleri ile çalışan kurumlar var" dedi.

AKP tarafından referandum nedeniyle Taştepe Mahallesi'nde gece toplantı düzenlendi. Mahallelilerin ilgi gösterdiği toplantıya AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ile partililer ve vatandaşlar katıldılar.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, "Yapılacak olan seçim, yolsuzlukların arsızlıkların çetelerin, derin güçlerin, mafyaların yaptığı ahlaksızların tamamının üzerine bir çizgi çizilmesidir. Partiler söz konusu değildir. Bir takım karanlık ilişkilerin, karabasan gibi ülkenin üzerine çöreklenen güçlerin son bulması için biz evet için uğraşmak zorundayız. Bunu yarınlar için yapmak zorundayız. Ülkemizde bir anayasa mahkemesi çıkmış, bir HSYK çıkmış, o ona pas atıyor, o ona pas atıyor. Kendilerini hükümetin yerine koyuyor. CHP elbette Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın değişikliğine karşı canhıraş şekilde çalışacak, Bende CHP'nin yerinde olsam pakete karşı çıkardım. Çünkü kendilerinin emir ve direktifleri ile hareket eden kurumlar var. Bir suiistimalden dolayı görevinden alınan müdür gününde görevine döndürülüyor. Ama bir gariban vatandaşın davası 2 yıl sürüyor" diye konuştu.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Bu seçim AK Parti'yle bir güven ve güvensizlik seçimi değildir. Bu seçimde belediye başkanı ve milletvekili seçme oyu kullanmayacağız. Anayasa değişiklik paketi için oy kullanacağız" dedi. Çakır, hedeflerinin çevre yolu altındaki mahallelerde alt yapısı biten yolları prestij yol yapmak olduğunu belirterek, bunu için önce bölgedeki tüm alt yapıların bitirilmesi gerektiğini ifade etti.
AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Anayasa değişikliği günlerini tekrar hatırlayalım. Önce ilk büyük anayasa değişikliği olan 150 maddelik paketi CHP; MHP ve BDP destek vermediği için geri çektik. 26 maddeyi geçirmek için Meclis'te yatıp kalktık, öyle haince davrandı ki bu 3 parti, sabah namazına gidince Meclis'te yoklama istediler. Hayır diyenlerde kimler var? BDP var, Abdullah Öcalan var, Türkiye Komünist Parti var, DSİK var, CHP var, YARSAV var. Tabanını tenzih ederim, MHP var. Bu memlekete gönül borcu olan herkes 'Evet'in arkasında duruyor" şeklinde konuştu.
AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, "Toplumun yüzde 70'ine bir takım haklar getiren, yeni bir Anayasayı 13 Eylül sabahı Türkiye'ye hediye etmeye var mısınız ?" şeklinde sorarak, anayasa değişikliklerini getireceği yeni düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Şahin, vatandaşlardan mutlaka sandığa giderek oy kullanmalarını isteyerek, yapılan değişikliklerle Türkiye'nin dünyada artık daha güçlü bir ülke haline geleceğini vurguladı.

ÖLMEZTOPRAK AKÇADAĞ'DA

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Akçadağ ve Arapgir ilçelerinde ziyaretlerde bulunup, referandumda Evet çalışması yaptı.

Akçadağ ilçesini ziyarette ilçede kurulacak olan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi işsizlere iş kapısı olacağını dile getiren Milletvekili Ölmeztoprak, çalışmalar hakkında Belediye Başkanı İbrahim Koşar'dan bilgiler aldı. Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesinde kurulacak olan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun, sondaj raporlarının tamamlandığını, Toprak Koruma Projesi'nin tamamlanması için gereken ot bedelinin yatırıldığını, müteşebbis heyette yer alacak isimlerin belirlendiğini ve bu heyetin kısa bir süre içerisinde bir araya gelerek görüşmelerde bulunacağını ifade etti.
Ölmeztoprak, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin iş ve aş sağlayacağını, Malatya ve ülke ekonomisine girdisinin fazla olacağını, Akçadağ ilçesinin mermer yatakları bakımından zengin olduğunu Mermer OSB'nin 200 tonluk rezervin üzerine kurulacağını ve 100 yıl yetecek kadar mermerin olduğunun tespit edildiğini söyledi.
Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesinde kurulması için yasal işlemleri devam eden Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin mera ihalesine giren işadamlarından 9 bin dönüm arazide 8 bin büyükbaş hayvan beslemek için kolları sıvadıklarını, bu yıl içerisinde 7 işadamının hayvanları temin ederek sistemlerini kurmaya başlamasının planlandığını, bu projenin, ilçenin işsiz gençlerine de bir iş imkanı sağlayacağını ve hayvancılığı geliştireceğini belirtti.

Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar ise, "Biz, Akçadağ'a bir çivi çakmak isteyen, cinsiyeti, milliyeti ne olursa olsun, ne gerekiyorsa yapacağız. Yardımcı olacağız. Amacımız bölgemizin gerek ekonomik, gerekse işsiz gençlerimiz iş bularak kazanmış olsun" dedi.
Bu arada, milletvekili Ölmeztoprak, Arapgir ilçesindeki ziyaretinde de iftar çadırında vatandaşlarla birlikte iftarını açtı.

Milletvekili Ölmeztoprak ve beraberindekiler Arapgir'deki muhtarlarla toplantıda yaptı. Muhtarların sorunlarını dinleyen ve not alan milletvekili Ölmeztoprak, iletilen sorunlarla ilgili daire müdürlerine telefon açıp, köprü görevi yaptı.İlçedeki restorasyonu devam eden tarihi Millet Hanı ve diğer eski eserleri gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Ölmeztoprak, "12 Eylül'ü sabırsızlıkla beklediklerini görüyorum. Türkiye'de bugün 3 milyona yakın memurumuz var. Toplu iş sözleşmesini getiriyor memurlarla ilgili, yine memurlarımızın toplu iş sözleşmesinden emekli insanlarımızın yararlanması hakkını getiriyor. Bireysel hak ve özgürlükler arttırılarak vatandaşlarımızın gelişmiş ülkelerde ki hak ve özgürlükleri elde edebileceği bu yeni Anayasa değişikliğine tüm halkımızın 'evet' desteğini vermelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bentbaşı Mahallesi'nde toplantı

AKP tarafından referandum nedeniyle Bentbaşı Mahallesi'nde toplantı düzenlendi. Mahallelilerin ilgi gösterdiği toplantıya AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici ile birlikte partililer mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldılar.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı konuşmada, "Biz 12 Eylül'de çifte bayramı, hem Ramazan Bayramı'nı ve demokrasi bayramını birlikte yapalım. AK Parti iktidarı döneminde milletin lehine yapılan hizmetleri sizlere anlatmayacağım. Çünkü siz bunları zaten biliyorsunuz. Ama bugün millet adına yapılacak çok önemli bir değişiklik var. Bu ne AK Parti oylamasıdır nede Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın oylamasıdır. Ne CHP'dir nede MHP'dir" dedi.

"İnsanlarımız için her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İşimiz hizmet gücümüz millettir. İşi hizmet olanın, gücü millet olanın yardımcısı Allah'tır. Bu süreç çocuklarımızın, torunlarımızın, ülkemizin geleceği için atılacak çok büyük bir adımdır. Eğer kadınlarımızın, çocuklarımızın, özürlülerimizin, yaşlılarımızın, şehitlerimizin dul ve yetimlerle gazilerimizin her alanda avantajlı olmalarını istiyorsak Evet demeliyiz. Çocuk istismarının önüne geçilmesini istiyorsak Evet demeliyiz" ifadelerini kullanan Çalık, konuşmasını özetle şöyle tamamladı:

"Fişlenmenin tarihe karışmasını istiyorsak Evet demeliyiz. Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ordudan atılan insanların mahkemelerde haklarını arayabilmelerini istiyorsak Evet demeliyiz. Yargı bağımsızlığını güçlendirmeye ve yargı tarafsızlığını sağlamayı amaçlıyorsak Evet demeliyiz."

GAZETECİLER CEMİYETİ'NE ZİYARET

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, Pazar günü yapılacak olan referandumun seviyeli, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ettiklerini söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti'ni parti yöneticileriyle birlikte ziyaret eden AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de yapılacak olan yeni anayasa değişikliğiyle referandum çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Pazar günü yapılacak olan referandumun seviyeli, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ettiklerini söyleyen Mustafa Şahin, bazı televizyonlarda referandumla ilgili tartışmalarda seviyenin çok düştüğünü buna üzüldüklerini vurguladı.

Pazar günü seçmenlerin sandığa gitmelerini istediklerini aktaran Şahin, "Eğer hasta olanlar varsa partimizi telefonla ararlarsa, o hastayı sandığa götürüp, tekrar evine bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların Ramazan Bayramlarını da kutlayan Mustafa Şahin, "Ramazan Bayramı ertesinde yapılacak olan referandumda bayrama yakışır hareketler sergilenmesini arzu ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yeni anayasa oylanıp Evet çıkarak Türkiye'nin önünün açacak maddelerin büyük çoğunlukla Evet oyu verileceğine inanıyoruz" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, "Bizler taraf olmadan köprü görevi yapıyoruz" dedi.

EVET BROŞÜRÜ DAĞITTILAR

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Kadın Kolları üyeleri, 'Evet' broşürü dağıttı.

12 Eylül pazar günü yapılacak olan yeni anayasaya 'Evet' broşürünü İnönü Ceaddesi'nde, AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ile birlikte dağıtan AKP'li kadınlar, pazar günü yapılacak referandumda 'Evet' oyu istediler.
AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt yaptığı açıklamada, "Refrandumla ilgili çalışmalarımız teşkilat ve milletvekillerimizle birlikte sürdürüyoruz. Kadın kolları olarak da gece gündüz demeden Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi bu yıl da mağdur ailelere yardım yaptık. Referandumla ilgili çalışmamızı sürdürüp, özel hnazırlanmış brüşorlerimizi dağtğyıoruz. İnsanlarınz anyabileceği şekilde hazırlanan broşürleri dağıtıp, halkımıza neden Evet demeleri gerektiği izah ediliyor. Türkiye ve Malatya'dan yüksek bir oranda 'Evet' ile referandumu atlatacağız inşallah "ifadelerini kullandı.

GIDA TOPTANCILARI SİTESİ'NE ZİYARET

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz, Gıda Toptancılar Sitesini ziyaret etti.

Öz, ziyaret kapsamında Toptancılar Sitesi Dernek Başkanı Muzaffer Özkan ve toptancıları ziyaret etti. Öz, burada yaptığı konuşmada, "Bayramdan hemen sonra ülkemizde referandum yapılacak ve anayasa değişikliğiyle ilgili hazırlamış olduğumuz ve TBMM tarafından kabul edilen bu milletin ihtiyaçlarına çözüm verebilecek referandum yapılacak. Ülkemizde çok referandum yapıldı ama bunun kadar çarpıtılan, her türlü karalama politikasının yapıldığı bir referandum yaşamadık. Muhalefet partileri ne yazık ki, anayasa değişikliğinin içeriğine girmek yerine, sanki AK Parti'nin güven oylaması havasına sokarak, millet için hazırlanan bu anayasa değişikliğinin, milletin sorunlarına çözüm üretme değil de AK Parti'nin sorunlarına çözüm üretme olarak lanse etmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla milletin kafasında soru işaretleri bırakmaya çalışıyorlar. Ama şunu belirteyim ki, Malatya halkının ufku geniş. Kimine, neyin, ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyor. Ve şuanda görüyoruz ki, Malatya'da yüzde 80'leri bulan bir evet var. Bu AK Parti'nin oyu değil. Demek ki, diğer partilerin seçmenleri de referandumda evet oyu kullanacak. Bu oyları AK Parti aldı diye ortalıkta dolaşmayacağız, millet bunu verdi. Biz dolaşıyoruz ve referandumdaki maddeleri herkesin okuması gerektiğini ve imtiyazlı bir sınıf üretilmediğini, hiçbir siyasi kesime ayrılacak getirmediği görülecektir. Bizim yaptığımız anayasada imtiyazlı olan bir kesim var. Bunlar, şehit ailelerimiz, dul ve yetimlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız ve özürlülerimizdir. Muhalefetin dediği gibi yargıyı siyasetleştirme diye bir şey yok. Vallahi yalan. Bir Yargıtay üyesi terörist başından medet umuyor. Evet, oyu çıkmasın diye. AK Parti'nin yargıyı arka bahçe yapma gibi bir derdi yok, olamazda. Biz yargıyı siyasallaştırmıyoruz. Yargının daha tarafsız ve bağımsız olması ve demokratikleşmesi noktasında gayret sarf ediyorlar.
Toptancılar Sitesi Dernek Başkanı Muzaffer Özkan ise daha çağdaş, daha güzel ve daha iyi bir gelecek için evet oyu kullanacaklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız