SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Namazgâh ve Camiler Doldu Taştı

0
Güncellendi - 2017-09-02 22:38:21
Namazgâh ve Camiler Doldu Taştı
A- A+ PAYLAŞ

Osmanlı İmparatorluğu döneminde vakit namazları ve Cuma namazları dışında bayram namazlarına ev sahipliği yapması nedeniyle tarihi bir dokusu bulunan Namazgâh kültürünü devam ettiren Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleşen çevre düzenlemesinden sonra hazır duruma gelen Gedik Tepesindeki Namazgâh’da Kurban Bayramı namazı heyecanı yaşandı.

VATANDAŞLAR, GEDİK TEPESİNDEKİ NAMAZGÂH ALANINA AKIN ETTİ

Geleneklerin unutulmamasının yanı sıra ‘Namazgâh’ kültürü yaşatmak adına Gedik tepesindeki Namazgâh alanında kılınan Kurban Bayramı namazına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Eski Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri, Sivil Toplum ve Meslek Örgütlerinin Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabahın erken saatlerinde Namazgâh alanına gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bayram namazı öncesinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

BAYRAM HUTBESİNDE BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI VERİLDİ

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yaşlısıyla genciyle Namazgâh alanını dolduran yüzlerce kişi, bayram namazını huşu içerisinde eda etti.

Namazgâh alanını tamamen dolduran vatandaşlar, kendilerine, ailelerine, dost ve akrabalarına, memleketlerine, İslam dünyasında akan kanın durması ve İslam kardeşliği için dua etti. Bayram namazından sonra okunan hutbede de barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kılınan bayram namazından sonra vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını tebrik etti.

“BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN ÖNEMLİ GÜNLERDİR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bayramların birlik ve beraberlik için önemli günler olduğunu ifade ederken, insanların bu anlamlı günlerde kucaklaşması gerektiğini söyledi.

Bayramların dostluk, kardeşlik ve paylaşma dönemleri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Polat, “Her yıl olduğu gibi yine Gedik Tepesindeki Namazgâh alanımızda kıymetli hemşerilerimizle birlikte Kurban Bayramı namazını edâ ettik. Kurban Bayramına bizleri kavuşturan Rabbime binlerce kez hamd ediyoruz. Rabbim kıldığımız namazları, keseceğimiz kurbanları dergah-ı izzetinde kabul buyursun. Kurban Bayramının getirdiği manevi atmosferin başta ülkemizdeki kardeşlik, dostluk, dayanışma ve yardımlaşma bağlarının daha da kuvvetlenmesine,  İslam Coğrafyasının farklı bölgelerinde zulüm ve baskı altında olan bütün Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları acıların sona ermesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.  Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği böylesine özel günlerde birbirimizi sevgiyle kucaklayalım ve dostluğumuzu kuvvetlendirelim. Bayramlar, sevinçleri ve güzellikleri büyütme mevsimidir. Yaşlılarımızı ziyaret ederek hâyır dualarını mutlaka alalım, yetim ve öksüzlerimizi bu özel günlerde unutmayalım. Tüm hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramlarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” diye konuştu.

“BAYRAMLAR, GÖNÜLLER ARASINDA BİRLEŞTİRİCİ KÖPRÜDÜR”

Polat konuşmasının devamında, “ Bayramlarımız, barındırdığı manevi ruhla gönüller arasında birleştirici bir köprü olmuştur. Bir Kurban Bayramı’nı daha milletçe kardeşlik ve sevgi bağlarıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin dahi sarsamadığı, aksine daha güçlendirdiği milli birlik ve beraberliğimize şükrettiğimiz bu Kurban Bayramı’nda, vatanı uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, değerli ailelerine başsağlığı diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah, milletimize daha nice bayramları, hep böyle kardeşlik sevgisiyle dolu bir maneviyatta yaşamayı nasip etsin” diye konuştu.

“EKİPLERİMİZ BAYRAM SÜRESİNCE GÖREV YAPACAK”

Yeşilyurt’ta bayram süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bütün tedbirlerin alındığını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “ Vatandaşlarımızın gerek kurban satış yeri ve gerekse kurban kesim yeri konusunda en rahat şekilde hizmet alması için gerekli bütün altyapı çalışmaları tamamlandı. İlgili bütün ekiplerimiz, kesintisiz hizmet vermek maksadıyla bayram süresince 24 saat görev yapacaklar. İlçemizde 12 adet kurban kesim ile iki adet hem kurban satış hem de kurban kesim yerlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Vatandaşlarımızdan ricamız; veteriner kontrolünde geçmiş, kulağında küpesi olan kurbanlıkları tercih etmeleri, belirlenmiş olan kurban kesim yerlerinin haricinde, kötü görüntülere sebebiyet verecek, çevre ve insan sağlığına zarar verebilecek şekilde sokaklarda, uygun olmayan yerlerde kurbanlarını kesmemeleridir” dedi.

Bayramlaşmanın ardından Yeşilyurt Belediyesi tarafından vatandaşlara şeker ikram edildi.

ULUCAMİ'DE..

Malatya 'da Bayram namazı coşkusu yaşandı. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar camilere akın etti.

Bayram namazını özellikle Eskimalatya'daki tarihi Ulucami'de  kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatinde camide saf tuttu. Bazı vatandaşlar namazı cami bahçesinde kıldı. Namazın ardından okunan hutbe ve yapılan dua sonrası cemaat birbirleriyle bayramlaştı.

Her yıl olduğu gibi bu bayramda safların cami dışına taştığı camisinde bayram namazı sonrası vatandaşları namaz sonrası bayramlaştı.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • taha (6 yıl önce)
    Bir vatandaş olarak camide protokol olmaması gerekir diye düşünüyorum. Beş, altı kişilik devlet bakanı , vali ... gibi insanlar geliyor. Onlara camide yer ayrılıyor. Dinde böyle birşey var mı.
    0
    0
    Yanıtla