SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Namazla Diriliş' Paneli

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Konferans Salonu'nda, Namaz Gönüllüleri Platformu'nun organize ettiği panelde, namazın önemi anlatıldı.

"Namazla Diriliş" paneline, Araştırmacı - Yazar Ramazan Kayan, Cemil Tokpınar ile İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut konuşmacı olarak katıldı. Namazın Müslümanlar açısından taşıdığı mana ve ehemmiyet ile özellikle genç nesillere namaz şuurunun verilmesi gibi konular konuşmacılar tarafından işlendi.

Paneli yöneten İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, Namazla Diriliş seferberliği çerçevesinde başlatılan bu gibi panel ve toplantılara yurt çapında büyük bir ilgi ve teveccüh gösterildiğini belirterek, özellikle sabah namazının tıpkı bayram namazlarında olduğu gibi cemaatin cami dışına taşacak şekilde bir kalabalıkla kılınmasının coşku ve bereketinden bahsetti.

Araştırmacı - Yazar Ramazan Kayan ise panelde yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin "Gözümün nuru" dediği namazın Mü'minin miracı olduğunu hatırlatarak, "Kulağı ezanda, gözü namazda olsun diye daha ismini koyarken ezan okuruz çocuklarımızın kulağına. Müslümanların sosyal yapısındaki eşitliği ve kardeşliği belgeleyen namazdan daha güzel bir fotoğraf var mı?"diye sordu.

Güzel dünyamızın yaşanmaz hale getirilmek istendiğini belirten Kayan, "Haberler, insanın yüzünü güldürmüyor. Kötülükler, sel gibi büyüyor. Uyuşturucu ve şiddet eğilimi artık çocuk yaştakilere kadar indi. Hırsızlığın, gaspın, cinayetlerin, çıldırmaların önü alınmıyor. İnsan hakları hiçe sayılıyor. Masum insanların toprakları işgal ediliyor, öldürülüyor, evleri yıkılıyor, namusları ayak altı ediliyor. İşte bütün bu kötülüklerden ve huzursuzluklardan kurtulmanın yolu namazdır. Çünkü kurtuluş namazdır. Günde beş defa ezanda bu mesaj hatırlatılıyor bizlere: 'Haydi namaza; haydi kurtuluşa!' Ezan diriliş suuru, namaz ise diriliş eylemidir" dedi.

Panelde söz alan diğer konuşmacılardan Araştırmacı Yazar Cemil Tokpınar ise, namaz ibadetinin huşu içerisinde ve adabına uygun bir şekilde yerine getirilmesinin fevkalade büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu hususta sahabenin yaklaşım ve anlayışından çeşitli örnekler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız