SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Namus Cinayetleri

A- A+ PAYLAŞ

Son 5 yıl içerisinde İstanbul ve Ankara'da toplam 311, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 23 ilde ise toplam 256 töre ve namus cinayeti meydana geldi.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından hazırlanan Töre ve Namus Cinayetleri Raporu'ndaki rakamlara göre, 2003 ile 2007 yılları arasında meydana gelen toplam töre ve namus cinayetleri rakamlarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 23 ilin toplam sayısı, İstanbul ve Ankara'da meydana gelen töre ve namus cinayetleri sayısının toplamından daha az çıktı.

Rapora göre; İstanbul'da 167 ve Ankara'da da 144 olmak üzere iki ilde son 5 yılda 311 töre ve namus cinayeti meydana gelirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 23 ilde toplam 256 töre ve namus cinayeti işlendi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin 5 yılık töre ve namus istatistikleri; "Adıyaman 16, Ağrı 11, Batman 8, Bingöl 2, Bitlis 3, Diyarbakır 69, Elazığ 3, Erzincan 1, Erzurum 8, Gaziantep 28, Hakkari 2, Iğdır 4, Kars 19, Malatya 4, Mardin 10, Muş 18, Siirt 2, Şanlıurfa 18, Şırnak 11 ve Van 19" şeklinde sıralandı. Rapora göre Ardahan, Kilis ve Tunceli'de 2003 ile 2007 yıllarında töre ve namus cinayeti işlenmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız