SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Narko-Terör Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da öğretmenlere yönelik olarak Narko-Terör konusunda seminer verildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucunda öğretmenlere yönelik olarak Narko-Terör konusunda Belediye Konferans Salonu'nda seminer verildi. Emniyet Amiri Mesut Yılmaz verdiği seminerde, "Madde kullanımı ve bağımlılığının, neden ve sonuçları bir çok disiplin ve sektörü ilgilendirmektedir. Bu alanda gerçekleştirilen koruyucu, önleyici, tedavi ve rehabilite edici çalışmalara yön verecek politika, strateji ve eylem planlarının oluşturulmasında sistemci, bütüncül ve disiplinlerarası bir yaklaşımla hareket edilmesi gerekmektedir. Bu yaklaşım 2004 yılında TUBİM- Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin kurulması ile ulusal düzeyde pekiştirilmiştir. TUBİM EMCDDA-Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin Ulusal Temas Noktasıdır.

TUBİM bu yapıyı güçlendirmek ve işbirliğini geliştirmek amacıyla madde kullanımı ve bağımlılığının çeşitli alanlarında çalışan Kurumsal Temas Noktaları ve illerde faaliyet gösterecek İl Temas Noktalarını oluşturmuştur.

TUBİM Malatya İl Temas Noktası, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü içinde konuşlanmış ve faaliyetlerini yürütmektedir" dedi.

Öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Emniyet Amiri mesut Yılmaz, 20 Eylül 2008'den günümüze kadar toplam 65 okula gidilerek, yaklaşık olarak 7 bin 500 öğrenciye farkındalık artırıcı eğitim kapsamında sunum yapıldığını kaydetti.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Poyraz ise, toplumda istenilmeyen suçlara karışanlara mutlaka bir okuldan ve öğretmenden geçtiğini belirterek, toplumda istenilmeyen suçlar konusunda eğitimcilere büyük görevler düştüğünü anlatarak, herkes gibi öğretmenlerin de bilgilerini yenilemesinin bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız