SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Narkotik'ten Sokak Temizliği.. 10 Torbacı Tutuklandı

0
Güncellendi - 2018-09-10 02:43:06
Narkotik'ten Sokak Temizliği.. 10 Torbacı Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Okullar açılmadan önce Malatya’da uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak yürütülen operasyonda önce 35 uyuşturucu madde ve hap kullanıcısı hakkında işlem yapıldı, ardından belirlenen adreslere baskın yapılması sonucunda 15 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 10’u tutuklandı.

-Önce uyuşturucu madde kullananlar tespit edildi

17 Eylül’de ders başı yapacak olan okulların yeni eğitim yılı öncesinde sokak temizliğine giren Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap kullanımına yönelik yaptığı çalışmada önce uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap kullanan içicileri tespit etti. Uyuşturucu madde içicilerine yönelik operasyonda 35 kişi hakkında işlem yapılırken, bu şahısların ev, işyeri ve üzerlerinden 243 gram esrar maddesi, 2 adet ecstasy hap, 1,5 gram metamfetamin maddesi, 11 adet kontrole tabi hap ele geçirildi. 

-Torbacı operasyonunda 15 şüpheli yakalandı

Uyuşturucu madde kullanan içicilere yönelik çalışmanın ardından torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyon yapıldı. Torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonda; 15 şüpheli gözaltına alındı.

Teak tek adreslere ve evlere ekiplerle yapılan ani baskınlarda şüphelilere ati ev, işyerleri ve araçlarda yapılan aramalarda; satışa hazır paketler halinde toplam 78 gram esrar maddesi, 98,25 gram bonzai olarak bilinen sentetik kannabinoid maddesi ve 117 adet uyuşturucu madde etkisi doğuran kontrole tabi hap ile birlikte 2 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

-10 ‘torbacı’ cezaevine gönderildi

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 15 şüpheli ile ilgili olarak yürütülen soruşturma sonrasında şüpheliler Malatya Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza  Hakimliğince 10 şüpheli “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 şüpheli ise adli kontrol şartları kapsamında serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 1 şüpheli hakkındaki işlemler ise davam ediyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • dayı (5 yıl önce)
    iran'da uyuşturucu satıcılarını hemen ipte sallandırıyorlar...tükiye'de fazla değil 2 kişiyi sallandırsınlar, uyuşturucu muyuşturucu kalıyor mu. değil satmak, vallahi altlarına kaçırırlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet Emrah Aydoğmuş (5 yıl önce)
    Allah Türk Polisinin Her Daim Yar ve Yardımcısı Olsun . Birde Özellikle Inş Yakın Zamanda da Polise Vur Yetkisi verilir .Kavga mı Gördü Uyuşturucu Satan mi var .Milletin Karısına Bakan mi Var,Yoksa Bu Bazı Hadsiz Edebi Olmayan insanlar Adam Olmazlar .Ben polisimin Yanındayım, Özellikle . Bazı olaylarda Polis Ters Kelepçe Kullanıp zorla yere yatırıp Göz altına Aldığında Bazı vatandaş Hemen kameraya çekiyor neymiş efendim .Sen polis olarak vatandaşa böyle yapamazsın . Ben burdan bu vatandaşa sesleniyorum . Kusura bakma da o kişi benim huzurumu bozacak polisime kusurda saygisilzik yapacak ,Ama benim benim polisim zorla göz altına alınca güç olacak [Hadi işine . Kimse benim polisime kusurda saygısızlık yapamaz .Yapamaz .Herkesin haddini bilecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Poliste kendisine verilen yetkiyi halkın üstünde görmeyecek.İşini güzel yapan polise kimsenin birşey dediği yok ama egosu tavan yapmış kendisini vatandaştan üstün ve ayrıcalıklı gören polise hop denir.Sen biraz abartmışsın , polis sevgini
    0
    0
    Yanıtla
  • tolga (5 yıl önce)
    cafelerde bi el atsaydınız iyi olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin yerlisi (5 yıl önce)
    Şu gece sarhoş gezen bazı taksicilerede bi el atsaniz
    0
    0
    Yanıtla
  • esnaf (5 yıl önce)
    Allah razı olsun elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (5 yıl önce)
    Mahalle arasında şu çocuk parklarınada bi el atsalar çok iyi olacak
    0
    0
    Yanıtla