SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Narkotim Çalışmaları Sürüyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:12
'Narkotim Çalışmaları Sürüyor'
A- A+ PAYLAŞ

 Son dönemlerin bağımlılık müptelası uyuşturucuya karşı mücadele amacıyla Malatya Valiliği bünyesinde ‘İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’ kuruldu. Kurul, uyuşturucu ile mücadele etmek için ‘İl Uyuşturucu Eylem Planı’ hazırladı. 

Malatya’da oluşturulan Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını Vali Süleyman Kamçı’nın başkanlığında bugün gerçekleştirdi. Malatya’da uyuşturucu ile mücadele eden ilgili kurumlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlama adına Malatya Valiliği bünyesinde kurulan İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu ilk faaliyetine uyuşturucu konusunda daha etkin bir mücadele yürütülmesi adına ‘İl Uyuşturucu Eylem Planı’ hazırladı.

Vali Kamçı başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlığı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl jandarma Komutanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Kurumu İl Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantıda günümüzde uyuşturucu sorununun, tüm ülkelerde üzerinde hassasiyetle durulması gereken büyük bir problem olduğu vurgusu yapılarak, sorunun hızla büyüdüğü ve toplumları tehdit eder hale geldiği belirtildi.

Vali Kamçı, bu toplantıların yılda üç kez yapılacağını ve ilk toplantının kendi başkanlığında yapıldığını belirterek diğer toplantıların ise Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz başkanlığında gerçekleştirileceğini söyledi. Türkiye’de 11 ilde Narkotim kurulduğunu ifade eden Kamçı, Narkotiminin Malatya’da da kurulması adına çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Amaçlarının bu önemli sorundan çocukları kurtarmak ve sorunu sıfıra indirmek olduğunu söyleyen Kamçı, bu konuda tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini, aksi taktirde başarılı olunamayacağını dile getirdi. Kuruldan çıkacak kararların kesinlikle ilgili birimlerce uygulanmasını isteyen Kamçı, bu çalışmanın başarılı olması ile gençlerinde uyuşturucu müptelasından kurtarılacağını ifade etti.

Daha sonra kurul sekretaryasını yürüten İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinde katılanlara bir brifing verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız