SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nasıl Aldı Bilemiyorum!.'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği hizmetinde bir süredir kullanılmaya başlanan son model, özel donanımlı ve “44 NN 444” özel plakalı minibüsün, 19 Ocak 2011 tarihinde “Valiye Özel” başlığıyla malatyahaber.com’da haber olmasına karşın, bugüne kadar Valilikten herhangi bir açıklama yapılmazken, bazı bilgiler ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre, araç İl Özel İdaresi kaynaklarıyla alınmamasına rağmen, bu kuruma fatura edildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er de, bu duruma karşın, aracın nasıl satın alındığını bilmediğini söyledi.

VALİLİĞİN SESSİZLİĞİ..
Halk Bankası’nda bulunan bir hesabın karşılığında “promosyon” olarak 70 milyarın üzerindeki bir rakama satın alındığı ve 23 Kasım 2010’da trafiğe kaydettirildiği saptanan lüks minibüse ödenen paranın, kime ait hesabın getirisi olduğu konusunda “Valilik Personelinin Maaşı, SODES’in parasının faizi” iddiaları ortaya atılırken, Valilikten bu konuda herhangi bir açıklama olmadı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata’nın, İl Özel İdaresi kaynaklarından böyle bir aracın satın alınması için meclisten karar çıkmadığı yolundaki açıklamasına karşın, aracın İl Özel İdaresi’ne fatura edildiği öne sürüldü.

"NASIL ALDI BİLEMİYORUM.."
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise, aracın, başında olduğu kurumun envanterinde bulunduğu yolundaki iddialar üzerine, “Yok onu valilik aldı. Biz sadece valilik özel kaleminin harcamalarını yaparız. Valilik onu kendisi aldı ama nasıl aldı bilmiyorum. Ama herhalde özel idareye devredeceklerdi. Ben izindeyim belki özel idareye devretmişlerdir.”diye konuşurken, bu durum aracın durumunu daha tartışmalı hale soktu.

Trafik kayıtlarına göre; Volkswagen- Caravelle marka aracın 2011 model, renginin siyah (sedefli metalik) ve sahiplik belge tarihinin ise 23 Kasım 2010 olduğu, hak mahrumiyetinin bulunmadığı belirtiliyor. Trafik kayıtlarında, resmi araçlar için "resmi" notu bulunurken, söz konusu minibüs için böyle bir not düşülmediği de bildirildi.

MERCEDES SİPARİŞİ..
Bu arada, Malatya Valiliği emrine, lüks minibüsten sonra bir de Mercedes otomobil alınması için girişimler olduğu yolundaki haberlerle ilgili bilgisi sorulan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Er, bu konuda ise “Şu anda öyle bir sipariş yok. Valinin arabası sık arıza yapan bir araba, değişmesi gerekiyor. Ama şu anda öyle bir çalışmamız yok. Valinin kullandığı araba rentacardan alınmış, değişmesi gerekiyor çok kilometre yapmış, çok arıza açıyor. Büyük arızalar çıkarıyor. Değişmesi iyi olurda henüz böyle bir siparişimiz yok.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız