SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nasıl Başedeceğim, Dedim!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:05
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Fırat İlköğretim Okulu'nu ziyaret edip, öğrenciler ile sohbet etti.

Fırat İlköğretim Okulu 2-C sınıfı öğrencilerinin geçtiğimiz Nisan ayında Emniyet Müdürü Aygün'ü makamında ziyaret için gittikleri, ancak Aygün’ün müsait olmaması nedeniyle görüşemedikleri için, bu kez Aygün tarafından öğrencilerin ziyaret edildiği bildirildi.

Fırat İlköğretim Okulu Müdürü Numan İşcan, okul müdür yardımcıları ve okul aile birliği yöneticileri tarafından karşılanan Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün'e, öğrenciler de buket çiçek hediye etti. 2-C sınıfını ziyaretinde de sınıf öğretmeni Tevfik Paşa Coşkun tarafından karşılanan Aygün, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Aygün, uzun yıllar sonra öğrenci sırasına oturması nedeniyle oldukça heyecanlandığını belirtti.

Hedefinde polislik olduğunu ve bunu çalışarak başardığını söyleyen Aygün, "Polis olmasaydınız ne olurdunuz" sorusuna karşılık da, "Öğretmen olurdum" dedi.

Öğrenciler genelde, anne ve babalarının sigara içmesi, otomobil kullanırken cep telefonu ile konuşmalarından şikayetçi olurken, öğrencilere tavsiyelerde bulunan Aygün, araç kullanırken cep telefonu kullanılmasının çok tehlikeli olduğunu, bunun kazalara yol açtığını vurguladı. Öğrencilere, tanımadıkları kişilerin verdiği şeyleri yememelerini ve çağrılınca gitmemelerini isteyen Aygün, bir öğrencinin, yaramazlık yaptıklarında ailelerinin 'polis amcayı çağırırız ha' diye kendilerini korkuttuğunu söyleyerek, "Oysa sizler çok iyisiniz. Niye bizi polislerle korkutuyorlar" sorusuna karşılık, "Polisler öcü değildir. Bakın bizler de sizin gibiyiz. Babanız, ağabeyiniz, amca veya dayılarınız gibi birer insanız. Çocukların polislerle korkutulması yanlış bir şeydir" cevabını verdi.

"Malatya’ya gelirken ne gibi duygular yaşadınız" sorusu üzerine de, Aygün şunları söyledi:

"Mardin Emniyet Müdürü iken Malatya’ya atandım. Bir akşam vakti Malatya’ya giriş yaptığımda büyük bir şehir ile karşılaştım. Allah'ım bu şehir ile nasıl baş edeceğim diye kendi kendime mırıldandım. Ancak sonra gördüm ki, Malatya sakin bir şehir. İnsanları cana yakın bir şehir. Çok şükür, önemli olaylar olmadan huzur içerisinde herkes yaşamını idame ettiriyor."

Görevlerinin vatandaşların suç işlemesini önlemek olduğunu vurgulayan Aygün, bunun için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Öğrencilere, "Sorularınız beni terletti. Yoruldum diyemiyorum, zevk aldım" diyen Aygün, duygulandığını da aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız