SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Nasıl Kıydınız Yavruma!.’

0
Güncellendi - 2016-08-20 04:14:47
‘Nasıl Kıydınız Yavruma!.’
A- A+ PAYLAŞ

Siirt’te PKK’lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucunda şehit düşen Piyade Er Mikail Yaşa (21), memleketi Malatya’da toprağa verildi. Şehidin annesi Sıddiye Yaşa, oğlunu asker selamıyla uğurlayıp, ‘nasıl kıydınız yavruma, nasıl bu hale getirdiniz’ diye gözyaşı döktü.

Kayaboğaz köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi esnasında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Mikail Yaşa’nın naaşı, helallik alınmak üzere son kez Yeşilyurt İlçesi Kendirli Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi.

Anne Sıddiye Yaşa, şehit oğlunun naaşına sarılarak, ağıt yaktı. Helallik alınmasının ardından şehit Yaşa’nın naaşı Şehir Mezarlığına getirildi.

Şehit Yaşa'nın cenazesi, Şehir Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine; Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ersun Altunsoy, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehidin babası Nevzat Yaşa, “Herkes bir baş almış gidiyor. İnsanlar öyle bir güvensizlik içerisinde. Gençlere yazık değil mi?” dedi.

Acılı baba, askeriyenin içerisinde bile hainlerin olduğunu ifade ederek, “FETÖ’ymüş, bilmem neymiş herkes bir baş çekiyor. Yazık, günah. ‘Barış Süreci’ denildi, Barış Süreci nereye geldi? Adamların her tarafı ihanet. İhanetin başı Amerika’dır” diye konuştu.

Şehidin naaşının sarılı bulunduğu Türk Bayrağı Baba Nevzat Yaşa’ ya Garnizon Komutanı Tümgeneral Altunsoy tarafından verildi.

Vali Toprak, şehidin dedesi Şerif Yaşa, babası Nevzat Yaşa ve ile şehidin erkek kardeşine taziyelerini iletti.

Yaşa ailesinin 4 çocuğundan birisi olan şehit Piyade Er Mikail Yaşa’nın 9 aylık asker olduğu ve terhisine 3 ay kaldığı kaydedildi.

BAKAN TÜFENKCİ'NİN MESAJI..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatyalı Er Mikail Yaşa'nın da aralarında bulunduğu şehitler için yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Hain terör kanlı yüzünü, 27 Temmuz 2016 tarihinde Siirt ve Hakkari’de bir kez daha göstermiştir. Siirt’te PKK’lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucunda 3 askerimiz şehit düşmüş, Hakkari’de polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 polisimiz şehit olmuştur.

Darbe girişimi karşısında dik duran ülkemizin birlik ve beraberliğini zedelemeye, terör örgütü FETÖ gibi hain PKK'nın da gücü yetmeyecektir.

Amacı korkutmak, sindirmek, kaos ortamı yaratmak olan terör; kararlı duruşumuz, tükenmek bilmeyen azmimiz, birliğimize ve kardeşliğimize olan inancımız karşısında asla amacına ulaşamayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkemizin güvenliğini ve menfaatlerini korumak amacıyla canımız pahasına ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

Siirt’teki şehitlerimiz arasında maalesef terhisine 85 gün kalan Malatyalı hemşehrimiz Er Mikail Yaşa da bulunuyor. Başta Malatyalı kardeşimiz Er Mikail Yaşa olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Şehitlerimizi son yolculuğuna uğurlarken Er Mikail Yaşa’nın Malatya Yeşilyurt’taki ailesi başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ailelerine taziyelerimi iletiyor, sabırlar diliyorum."

AĞBABA'NIN MESAJI..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, Hakkari ve Siirt'te gerçekleşen hain saldırılarda 3 asker ile 2 polisin şehit olmasının ardından bir taziye mesajı yayınladı. Ağbaba, “terör kimden ve nereden gelirse gelsin mutlaka karşı koymak gerekir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “Siirt’te askeri konvoyun geçişi esnasında teröristlerce önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 askerimizin ve Hakkari’de polis kontrol noktasına bombalı araçla yapılan saldırıda 2 polisimizin şehit düştüğünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde yapılan hain saldırıları bir kez daha kınıyorum.”ifadelerini kullandı.

Mesajında terörün herkes tarafından lanetlenmesi gerektiğini belirten Ağbaba, “Terörü herkesin lanetlemesi ve mesafe koyması gerekir. Biz bugüne kadar her platformda teröre karşı olduğumuzu dile getirdik. Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin mutlaka karşı koymak gerekir” dedi.

Ağbaba, “Malatyalı Er Mikail Yaşa ile birlikte terör saldırılarında şehit düşen asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

IMG_3384 IMG_3435 şehdin annesi sıddiye yaşar

a1

a3

a4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyali (7 yıl önce)
    ALLAHA RAHMET EYLESIN MENKANIN CENNET OLSUN KARDESIMIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Allah o anne babaya sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin...
    0
    0
    Yanıtla