SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nasıl Mücadele Edeceğiz?'

A- A+ PAYLAŞ

malatyahaber.com'un da yayıncılarından olan Suat Kozluklu, atv'de Pazartesi geceleri yayınlanan "Muhabir" programı ile ilgili olarak Zaman Gazetesi'ne konuştu.

Zaman'da, "Haber veren çok, 'Muhabir'in işi zor" başlığıyla yayınlanan Yusuf Bülbül imzalı haber şöyle:

"..Haber kanalları, televizyonların ana haber bültenleri ve gazeteler derken yayın akışları arasına sıkıştırılan 'haber programları'na gündemin sadece kırıntıları kalıyor.

Kendi gündemlerini kendileri oluşturan program yapımcıları ise ancak gündem dışında kalan küçük ayrıntıları ekrana taşıyor. Bu durumun kendileri için çok büyük bir handikap olduğunu söyleyen 'Muhabir'in Genel Yayın Yönetmeni Suat Kozluklu, ayrıntılı dosya haberciliğine girememekten ve sıcak gündemin dışında kalmaktan yakınıyor. Daha çok kıyıda köşede kalmış olayların ekrana taşındığı 'Muhabir'de bazı haberlere de izleyici ilgisiz kalıyor. Programa geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr. Sami Türkoğlu ile uzmanlar konuk olmuş. Önemli konuların konuşulduğu program, izleyiciden ilgi görmemiş. Oysa Kumburgaz'da bir bekçi tarafından çekilen ve 17 Ocak günü basın toplantısıyla Türkiye ve dünya gündemine duyurulan UFO görüntülerinin yayınlandığı 'Muhabir' en çok izlenen programlar arasına girmeyi başarmış.

Programın gece yarısından sonra ekrana gelmesi izleyici kadar Suat Kozluklu'yu da mutsuz ediyor. Zaten en çok şikayet de programı uykulu gözlerle izleyen izleyicilerden geliyormuş. Erken saatte yayına girme umudunu hiç yitirmeyen Kozluklu, "Ne yazık ki bizim gibi haber programlarının kaderi prime time'daki dizilerden sonra yayınlanmak. Bu dizilerin yayın sürelerinin uzun olmasıysa programımızın geç saatte yayınlamasının önemli faktörlerinden biri. Biz de bu durumdan hoşnut değiliz. Umut ediyoruz, bizim gibi haber programları yeniden gözde programlar haline gelir. Tıpkı yarışmalar gibi." diyor.

Programı hazırlayan tüm ekip, muhabir kökenli. Zaten program, 'hayat haberdir haberi de muhabirler yapar' sloganıyla yola çıkmış. İzleyicinin programa gösterdiği ilgiden memnun olan Kozluklu, izleyicinin canlı yayınlanan programa interaktif olarak da katılabileceğini hatırlatıyor. Mesleğin en keyifli yanının muhabirlik olduğunu ise şu cümleyle özetliyor: "Bu mesleğin en güzel, en keyifli yanı ve olmazsa olmazı muhabirliğin hak ettiği değeri kaybetmemesi için bu isimle var olmak istedik. Bizim için ne haber müdürlüğü, ne editörlük; en güzeli muhabirlik diyoruz."

Gizli kamera yasaklanmasın

"Haber programlarına hak ettiği değer verilmiyor. Ve çok ciddi kısıtlamalar getiriliyor. Örneğin kamu yararı gözetilerek kullandığımız gizli kamera çekimlerinin yasaklanması gündemde. Bu anlamda yolsuzluklarla, toplumu her anlamda sömürenlerle nasıl mücadele edeceğiz gazeteci ve haberci olarak merak ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız