SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nasıl Olacak Bu?"

A- A+ PAYLAŞ
 
Türk-İş’e bağlı Yol iş sendikası Malatya Şube Başkanı İhsan Kalı,Malatya İl Özel İdaresi'nden Karayolları'na gönderilmek istenen  346 işçinin gönderilmemesi için mücadele verdiklerini, listeyi hazırlayanlarca Malatya’nın köylerinin sorunlarının gözden çıkarılması anlamına geldiğini ve beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuracağını bildirdi.
 
Kalı,  "Malatya İl Özel İdare Genel Sekreterliği 'işçi fazlam var' diyerek hazırladığı liste karara bağlandığı hafta hizmet alımı adı altında Özel Güvenlikçi işe almak için ihale ilanı yayınlatıyor.Soruyorum bu ihale ilanını verenlere,Karayollarına göndermeye kalktığınız personel arasında 80 kişi bekçidir.Sizlerin bu ihaleyi yapması demek devletimizi en azından yaklaşık 2 milyon TL zarara uğratmış olmanız demektir.Bunun yanı sıra kurumun 224 aracı var  fakat bu listeyi yapanlar makinelerin yatıya kalmasını sağlıyorlar. Merkez dahil 14 ilçesi bulunan Malatya’ya 150 personel nasıl hizmet verecek? 6111 Sayılı Yasanın Mahalli İdarelerin İhtiyaç Fazlası İşçileri ile İlgili hükümlerini içeren genelge doğrultusunda Malatya İl Özel İdaresi’nde görevli olan 346 kişinin Karayolları’na devredilecek.Genelgenin bir maddesinde diyor ki “Eğer bir tereddüt hasıl olursa bunu da gidermeye İçişleri Bakanlığı yetkilidir.” Genelge doğrultusunda ülke genelindeki bütün il özel idarelerindeki ihtiyaç fazlası personel belirlendi. Bizim kanun gereği geçiş yapabileceğimiz tek bir yer var orası da Karayolları. Karayollarının da bir takım talepleri var.Diyorlar ki   'Bizim şu kalitede, şu nitelikleri taşıyan adamlara ihtiyacım var. Bu nitelikteki adamlar olursa ben alırım' diyor. Genelgede ihtiyaç fazlası çıkarılırken kurumun içinin boşaltılmaması da yer alıyor. Diyor ki 'İhtiyaç fazlası çıkarılırken kurumun içi boşaltılmayacak. Kurum kanunun verdiği yetkilere dayanarak kendi görevlerini yerine getirebilecek.' Nedir bizim kurumumuzun görevi; köylülere şimdiye kadar götürdüğü hizmeti yine götürecek. Kar mücadelesi,yol,bakım,içme suyu, köy içi çalışması gibi işler. Ve biz bunları bizden ayrılmak istenen 346 kişi olmadan yapmak zorunda kalacağız. Kurumda 224 araç var 150 personel. 224 aracı olan bir kurumda 150 personelin mantığı var mı?.Burada 74 araç ne olacak.Türkiye’nin diğer illerine bakıyoruz; Ankara’nın 800 işçi mevcudu var, 60 kişi ihtiyaç fazlası gösterilmiş. Erzincan’ın 302 işçi mevcudu var, ihtiyaç fazlası yok diyor.Iğdır’da 177 kişi çalışıyor ihtiyaç fazlası yok.Malatya’da 150 kişiyle bu hizmetleri sürdüreceğiz diyorlar. Bu mantık işi değil.Genelge doğrultusunda hareket edilmemektedir. 496 işçisi bulunan Özel İdarenin, 346 işçisini ihtiyaç fazlası olarak değerlendirmesi akla ve mantığa ters düşmektedir" dedi.
 
Malatya’daki işçilere karşı haksızlık yapıldığını söyleyen Kalı, sözlerini şöyle tamamladı:
 
":Türkiye’nin hiçbir ilinde uygulanmayan bir uygulama Malatya için başlatılmıştır. Iğdır’ın 3 ilçesi var 177 personel hizmet verecek, Malatya; 15 bakım evi 14 ilçesi bulunan 496 köy ve 1100 mezrası olan bir il için 150 kişiyle nasıl hizmet götürülecek? Mantık bunun neresinde? Karayolları “ Ben bu kadar işçiyi almam” diyor. Malatya’dan başka hiçbir ilde 346 kişinin ismi yok. Bundan en büyük yarayı Malatya’mızın köyleri alacak. 6 ay kar mücadelesi yapan bir kurumuz.Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizde diğer ilçelere nazaran kış şartlarında ne gibi zorluklar yaşandığını o bölgemizin halkı biliyor,fakat bu listeyi hazırlayanlar bunu da gözden çıkarmış. Eskiden minibüslerle cenazeleri getirir, 'Köyümüzün yolunu açında cenazemizi götürelim.' derlerdi. Şimdi hangi personelle bu köylerin yollarını açacağız? Köylere yönelik altyapı hizmetlerine duyulan büyük ihtiyaç göz önünde bulundurulmaksızın işçiler başka bir kuruma gönderilmek için listelenmiştir. 346 işçinin aynı anda Karayollarına gönderilmek istenmesi ne adil nede hak ve hukuka dayanan bir yaklaşım değildir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız