SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nasıl Olacak Onu Görmek İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2018-06-13 06:53:55
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Malatya'nın da dahil olduğu pilot uygulamayı anlatarak, “Hedeflediğimiz aile sağlığı merkezlerini etkili kılmak. 1. basamağı etkili kılmak. İkinci hedeflediğimizde birinci basamağa uğrayarak oradan hastaneye sevkle gelmiş olan hastalarımızdan katkı payı almayacağız. Onlara teşvik olsun diye, 1. basamağı etkili kılmak, dahil etmek istiyoruz" dedi.

Bartın'da 400 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, törenin ardından Bartın Valiliğini ziyaret etti. Vali Nusret Dirim ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Vali Dirim'den Bartın'ın tarihi, eğitim, sağlık, kültür gibi alanlarında bilgi aldı. Sağlık uygulamalarına ilişkin de açıklamada bulunan Bakan Demircan, aile sağlığı merkezlerini etkili kılmayı hedeflediklerini ifade etti. Demircan, "Hedeflediğimiz aile sağlığı merkezlerini etkili kılmak. 1. basamağı etkili kılmak. İkinci hedeflediğimizde birinci basamağa uğrayarak oradan hastaneye sevkle gelmiş olan hastalarımızdan katkı payı almayacağız. Onlara teşvik olsun diye, 1. basamağı etkili kılmak, dahil etmek istiyoruz" diye konuştu.

Uzman doktorların aile hekimliği yapmasına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Demircan, "Artık hasta ile boğuşmak istemeyen olabilir yatan hastayla. Ama poliklinik hizmeti verebilir. Aile hekimlerinin bakmakla yükümlü olduğu nüfus sayısını pilot illerde 2 bine indireceğiz. Aile hekimlerinin de elini rahatlatacağız. Bartın da bu yönden şanslı. Bartın'dan başlanacak. Edirne, Malatya ve İstanbul'da bir ilçemiz. Büyükşehirin bir parçasını denemek istiyoruz. Orada nasıl olacak onu da görmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Pratisyen hekim açığı 2023'te bitecek, dolacak"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2023'te pratisyen hekim açığının biteceğini ifade etti. Bakan Demircan, "Pratisyen hekim açığı 2023'te bitecek, dolacak. Hatta öyle öngörüyoruz ki 2023'te pratisyenlere zorunlu hizmet kalkabilir, kalkar. Uzman hekim açığı biraz daha devam edecek. Çünkü yan dallar yeni yeni oluştu, oluşuyor. Bunlar uzman hekim istiyor. Ayrıca uzmanlık çok zaman alıyor. 6 yıl tıpta okuyor, 2 yıl mecburi hizmet, en az 4 ila 5 yıl uzmanlık onun da 2 yılı mecburi hizmet. Uzman hekimliğe gelebilmesi için yaklaşık 15 sene harcıyor. O nedenle 2030'lara kadar uzman hekim yavaş yavaş kapanır. Ama pratisyen hekim açığımız kapanıyor. Biz birinci basamak sağlık hizmetlerini verimli kullanırsak hastanelerin yükünü azaltmış oluruz. Uzman hekimleri daha etkin kullanırız. Sayı açısından sorun kalkmış olur" diye konuştu.

Bartın, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Serkan (5 yıl önce)
    Ne olur katkı payı alın yalvarıyorum bakan bey biz alıştık devlete ödeme yapmaktan odemeyince sonra başka yerden cikartiyorsunuz iki katını bırakın ödeyelim
    0
    0
    Yanıtla