SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nasıl Öldü Biliyor musunuz?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:26
A- A+ PAYLAŞ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Şırnak'ta bombalı tuzağın patlaması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da şehit olan, geçtiğimiz hafta da Malatya'da toprağa verilen uzman çavuş Burak Ulukaya'nın şehadetini de anlattı.
 
“BOMBALARIN HARİTASI KİMİN ELİNDE?”
Başbakan Erdoğan, 24 Mayıs’ta GATA’da Uzman Çavuş Burak Ulukaya’nın şehit olduğunu belirterek, Ulukaya’nın, 19 Mayıs’ta Uludere’de Gülyazı köyüne 5 kilometre ve Uludere olayının gerçekleştiği yere de 3 kilometre mesafede teröristlerin döşediği el yapımı bomba ile yaralandığını anlattı. Bölgede 16 el yapımı bombanın daha ele geçirildiğini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:
 
“Bu iş öyle anlatıldığı gibi kolay değil, çok zor. Fakat dikkat ederseniz kaçakçıların hiçbiri bu bombalara basmadı. Bu iş çok büyük dikkat, çok büyük hassasiyet gerektiren bir iş. Harita kimlerin elinde? Bakın burası çok hassas. Bu haritayla beraber kaçakçılar pek de bunarın üzerine basmıyor, rahatlıkla gidip gelebiliyorlar. Bu iş siyasetin malzemesi olamayacak kadar, istismar malzemesi olamayacak kadar, medyanın elinde oyuncak olamayacak kadar hassas ve gerilimli bir iş.”
 
TERÖRİST CESETLERİ..
Operasyonlarda öldürülen ve Malatya Adli Tıp Kurumu'na cesetleri getirilen teröristlerin cesetlerinin ailelerinin muhalefetine rağmen örgüt tarafından alındığını ifade eden Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’ndaki konuşmasının büyük bölümünü Uludere olayına ayırdı. Güroymak’ta, Norşin’de 9’u Kürt 11 kişiyi katleden teröristin cesedinin Malatya’ya gönderildiğini, teröristin babasının Bitlis Valisine ‘Ben bu cesedi bu BDP’lilere vermek istemiyorum, alıp gizlice gömmek istiyorum’ dediğini anlatan Başbakan Erdoğan, “BDP’liler, biri de milletvekili, teröristin cesedini babasından almak için her türlü çirkinliği yaptılar. Ama o ceset babasına verildi. Ve babası de teröre lanet okuyarak gitti cenazesini gömdü. Bunlar ceset avcısı, bunlar Malatya morgunun önünden çıkan cesetleri anaların, babalarından ailelerin elinden alıp kaçırmakla meşhurlar. Uludere’yi dillerinden düşürmeyenler Norşin’deki bu olayı hatırlamazlar. Uludere ile yatıp kalkanlar, 15 kadın teröristi yalnız bırakıp kaçan korkanları hiç gündeme getirmezler. Uludere’yi istismar edenler, çoğu Kürt kökenli vatandaşımız olan ve 30 yılda verdiğimiz 40 bin canı hiç ama hiç umursamazlar” diye konuştu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız