SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nasıl Oldu Bu İş?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’ne ait şirketlerden Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri A.Ş.’nin, diğer şirketlerinki olmasına rağmen 2007 faaliyet raporunda olmayan hesabı Denetim Komisyonu raporunda “özet de olsa” yeraldı. Bu şirketin 2007’deki zararı, bir önceki yıldan 28 kat daha fazla ve trilyona yaklaştı..

28 KAT DAHA FAZLA ZARAR..
Belediye Meclis Üyesi Metin Mandal başkanlığında, Alaaddin Acun, Yusuf Geleri, Serdar Kayagül ve Taner Özhan’dan oluşan “Belediye Denetim Komisyonu”nun “titiz ve yoğun çalışmaları” sonucu hazırladığı belirtilen raporda, Belediye’nin Fuarcılık Şirketi’nin astronomik zararı dikkat çekti.

Yönetimi; Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz başkanlığında, Belediye Meclis Üyesi Osman Bayram ve Atilla Kantarcı, Özel Kalem Müdürü Mehmet Yıldırım ve Personel Müdürü Ahmet Ünver’den oluşan Fuarcılık Şirketi’yle ilgili olarak denetim raporunun verimlilik bölümünde ilginç rakamlar dikkat çekti.

Buna göre 2005 yılında 15.420.-YTL (15 milyar 420 milyon TL), 2006 yılında 33.526.- YTL (33 milyar 526 milyon TL) zarar eden Fuarcılık Şirketi, 2007’de zararını tam 28 kat artırarak 930.000.- YTL (930 milyar TL)’ye çıkardı.

SSK'lı 580 işçiyi kadrosunda barındırdığı belirtilen denetim raporunda, 2004 yılı sonu itibarı ile karda olan şirketin, bu tarihten sonra sürekli olarak zarar ettiği, zararların yüzde 70 oranında personel ve genel giderlerden kaynaklandığı belirtildi.

Özellikle son dönemde belediyenin çeşitli birimlerinde görevlendirilmek üzere sıkça personel alınan Fuarcılık A.Ş.’nin, aldığı bu personeli maliyetinden yüzde 15 karla belediyeye “hizmet satışı” olarak verdiği öğrenilirken, astronomik zararın “sıradan” bir sonuç gibi gösterilmesi dikkat çekti.

Denetim raporunda Belediyenin özellikle Fen İşleri Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki bazı işlerle ilgili “usulsüzlük” iddiaları ayrıntılı olarak yeralırken, belediye şirketinin trilyona yaklaşan zararının nedenlerinin ayrıntılarıyla irdelenmediği görüldü.

FAALİYET RAPORUNDA OLMAYAN!...
Genel Müdürlüğünü, Belediye Başkanı Cemal Akın’ın avukatlık döneminde bürosunda çalıştırdığı Ahmet Özbildirici’nin yaptığı Fuarcılık A.Ş., belediye meclisinin 2 Nisan Çarşamba günü yaptığı olağan toplantıda görüşülerek çok kısa sürede kabul edilen “Malatya Belediyesi 2007 Faaliyet Raporu”nda gelir ve giderinin gizlendiği bilgilerle yeraldı.

135 sayfalık faaliyet raporunda, belediyenin kendi birimlerinin yanı sıra, şirketlerinin mali durumlarına ilişkin tabloları yeralırken, sadece Fuarcılık Şirketi’nin “Gelir- Gider” ve “Kar- Zarar” tablosunun olmaması dikkat çekti.

Bir yıllık çalışmayı içeren, daha önce dağıtıldığı için mecliste okunmayan ve çoğunluğu oluşturan AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edilen faaliyet raporunda, Fuarcılık Şirketi’nin faaliyetlerine ilişkin hiçbir parasal rakam yeralmadı.

Esenlik, MEGSAŞ ve MOTAŞ şirketlerinin mali tabloları grafikli ve detaylı olarak yeralırken, “olağanüstü” zarar ettiği anlaşılan Fuarcılık Şirketi’nin mali verilerinin faaliyet raporlarında yeralmaması yalnızca dikkatli gözlerden kaçmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız