SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nasip Kısmet Değilmiş"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:46:50
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı olan Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya’ya, Malatya insanına ve bölgeye yönelik ideal ve iddialarını gerçekleştirmek için aday olduklarını söyleyerek “Şahsım olarak gerek teşkilat gerekse kamuoyu yoklamalarında olumlu sonuçlar aldığımı biliyorum. Ama sonuçta genel merkezimizin, Sayın Başbakanımızın takdiridir. Biz seferle mükellefiz, zaferle değil. Elimizden geleni yaptık. Gerisi nasip kısmettir. Biz bu süreçte elbette partimizin, teşkilatımızın yanındayız” dedi. Prof. Dr. Gezer, AK Parti’de aday belirlenmesi sürecinin demokratik olup olmadığı yönündeki bir soruya da “AK Parti yaklaşık 12 yıllık bir parti. Kendi tüzüğünde bunu nasıl gerçekleştirileceğini ifade etmiş bir parti. Bu ya ön seçimle ya teşkilat yoklamasıyla olur dedi.  Ağırlıklı olarak teşkilat yoklamasına başvurularak gerçekleştirilen bir süreç. Bunun birçok aşamaları var. Bunlarla ilgili belki bazı değerlendirmelerimiz olacaktır ama bunu da 30 Mart akşamından sonraya ertelediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Prof. Dr. İbrahim Gezer, Ahmet Çakır’ın ismini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez Belediye Başkan adaylığı için açıklanmasından sonra Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Çakır’a başarılar dileyen ve bundan sonraki süreçte partinin ve teşkilatın yanında olacaklarını söyleyen Prof. Dr. Gezer “Hayatımızın her aşamasında değişik kurum ve alanlarda insanımız, şehrimiz ve ülkemiz adına sürdürdüğümüz adalet ve anlam arayışı ve değer üretmeye yönelik çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Bu çalışmalarımız ağırlıklı olarak şehrimizin siyasi açıdan kalkınması, siyasi katılımcılığın geliştirilmesi ve yerel siyasetin adalet, ehliyet, meşveret ve ahlak ilkeleri çerçevesinde gerçekleşmesi amacında yoğunlaşacaktır. 

2011 yılında kurulup ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için vargücüyle çalışan, devasa başarılara imza atan ve ülkemizde 80 yılda yapılanlara denk bir hizmeti 11 yıla sığdıran Ak Parti duruşu ve söylemiyle küresel vicdanın sesi ve insanlığın yeni umudu haline gelmiştir. Partimizin yeni hedefi 2023 ve 2071 vizyonudur. Bu duruş ve vizyonun şehrimize de yansımasını temenni eder, bu vizyonun gerçekleşmesi adına yapılacak tüm çalışmalara şahsım ve takım arkadaşlarımla birlikte katkı sağlamayı sorumluluk addederim. 

Bu vesile ile önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek yerel seçimlerde partimiz tarafından aday gösterilen Sayın Ahmet Çakır’a başarılar diler, şehrimizin yeniden yapılandırılacağı bu sürecin insanımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

‘Değerlendirmelerimiz 30 Mart’tan sonra’

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. İbrahim Gezer, aday belirleme sürecinin demokratik olup olmadığı yönündeki bir soruya “BİLSAM’ın yönetim kurulu başkanlığından da yönetiminden de ayrıldığımı daha önce deklare etmiştim. Dolayısıyla yeniden başında veya yönetiminde olmamız elbette zor. Ama dışarıdan bir üyesi olarak elbette desteklerimiz çabalarımız, yardımcı olma uğraşlarımız sürecektir. Aday belirleme süreci ile ilgili olarak “AK Parti yaklaşık 12 yıllık bir parti. Kendi tüzüğünde bunu nasıl gerçekleştirileceğini ifade etmiş bir parti.  Bu ya ön seçimle ya teşkilat yoklamasıyla olur dedi.  Ağırlıklı olarak teşkilat yoklamasına başvurularak gerçekleştirilen bir süreç. Bunun birçok aşamaları var. Ama sonuçta genel merkezin ağırlıklı olarak karar verdiği bir süreç. Ve bu süreçler önemli oranda gerçekleştirilmiştir. Şahsımın da gerek bu teşkilat yoklamalarında gerekse kamuoyu yoklamalarında çok olumlu sonuçlar aldığını biliyorum. Fakat sonuçta genel merkezimizin, Sayın Başbakanımızın takdiridir. Biz seferle mükellefiz zaferle değil. Elimizden geleni yaptık. Gerisi nasip kısmettir. Biz bu süreçte elbette partimizin, teşkilatımızın yanındayız. Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacı var. Bunlarla ilgili belki bazı değerlendirmelerimiz olacaktır ama bunu da 30 Mart akşamından sonraya ertelediğimizi ifade etmek istiyorum” yanıtın verdi.

Prof. Dr. Gezer, bir başka soru üzerine de BİLSAM’daki görevine yeniden dönmeyi düşünmediğini ancak üyesi olarak elinden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğini ifade etti. 

“Rektörlük düşüncem yok”

Prof. Dr. İbrahim Gezer, adaylık sürecinde hakkında çıkan ‘Belediye Başkan Aday adaylık süreci, ileride olası Rektör adaylığı için bir kamuoyu oluşturma çabası olduğu’ yönündeki söylentilerin hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu: “Öyle bir şey düşünmüyorum. Kamuoyunda konuşulanlar spekülasyonda ibaret. Eğer biz bir yere aday olmuşsak onun gereğini yaparız.  Bizim şehrimizle ilgili, insanımızla ilgili, bölgemizle ilgili ideallerimiz, iddialarımız vardı. Onun için yola çıktık. Çok güzel bir seçim kampanyamız vardı.  Niyetimiz de şehre güzel şeyler katmaktı.  Bu gerçekleşseydi bunun gerçekten çok farklı bir çıkış olacağını hep beraber görecektik. Ama nasip kısmet değilmiş. Şehrimize, insanımıza hayırlı olsun.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız