SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nasip Olur Yeniden Seçilirsek..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:00:21
'Nasip Olur Yeniden Seçilirsek..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi, 5 yıllık görev süresini Cuma günü yaptığı Mart ayı olağan toplantısı 2. Oturumla tamamladı. Toplantıda 10’u imar, 2’si de dairelerden gelen teklifler olmak üzere toplam 12 maddeyi görüşerek karara bağladı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, meclis üyelerine kayısı kristali plaketi ile teşekkür ederken basın mensuplarına ise kalem seti hediye etti.

“Hepiniz Malatya için çalıştınız”

Gündem maddelerine geçilmeden önce Belediye Başkanı Ahmet Çakır, teşekkür konuşması yaptı. Belediye Meclisi’nin 5 yıl boyunca tempolu bir çalışma sergilediğini belirten Çakır, “Meclisimizin Malatya’nın gelişmesine, kalkınmasına önemli katkısı oldu. Tartışmalarımız oldu ama bunların hepsi Malatya ve Malatya’nın geleceği içindi. Gerçekten Malatya, 5 yılda farklı bir şehir kimliğine büründü. Her alanda şehrimizin ileri gitmesinde meclisimizin önemli katkısı var. Biz, hem muhalefet partisi üyelerinden, hem bağımsız olarak görev yapan meclis üyelerimizden son derece memnun kaldık. Bütün meclis üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Aldığımız kararların ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Basına da teşekkür etti

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 29 Mart 2009 -30 Mart 2014 dönemi Malatya Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ettiği konuşması sırasında, gazetecilere teşekkür etmeyi de unutmadı.

Malatya yerel medyasının Malatya Belediyesi ile Malatya halkı arasında önemli bir iletişim köprüsü olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Belediye Meclisi’nin ve belediyemizin faaliyetlerinin kimi zaman yorumsuz kimi zaman da eleştirel biçimde kamuoyuna aktarılması konusunda Malatya gazeteci arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar ortaya koydu. Tabii genel anlamda medya mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak bu konuda özel bir teşekkürü hak eden iki gazetecinin adını anmanın bir hakkın teslimi anlamında görevim olduğunu düşünüyorum. Yeni Malatya Gazetesi'nden Güler Hazar ile Malatya Söz Gazetesi’nden Yaşar Karaaslan 5 yıl boyunca tüm meclisi toplantılarımızı takip ederek hakiki anlamda bu mecliste olup bitenin sağlıklı biçimde Malatya kamuoyuna aktarılması konusunda ciddi bir çaba sarfettiler. Adını andığım bu gazeteciler şu anda da son toplantımızı izliyor. Şayet 30 Mart’ta nasip olur da yeniden seçilirsek bu arkadaşlarımız gazeteci olarak, bizler yönetici olarak Malatya için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm gazeteci arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyor, kalemlerine sağlık diyorum” şeklinde konuştu. 

Meclis Toplantılarını takip eden basın mensuplarına da teşekkür eden Başkan Çakır, “Basın, halkın gözü kulağı oluyor. Basın mensupları halkla aramızdaki iletişimi sağlıyorlar. O açıdan meclis toplantılarımıza katılarak, gündemi takip eden bütün basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AVM’nin imar plan değişikliği gündemden çıkartıldı

Çakır’ın teşekkür konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü.  Mart ayı toplantısının birinci oturumunda ertelenen, AVM’nin bulunduğu 129 dönümlük alanın imar planı değişikliği talebi gündemden çıkartıldı. AVM’nin bulunduğu alanın imar planına ilişkin meclis kararının İdare Mahkemesince yürütülmesinin durdurulması kararından sonra plansız alana dönüşen ve planlı alana alınmasını içeren önerge, gerekli incelemelerin yapılmadığı ve bu kararı Büyükşehir Meclisi’nin vermesi için gündemden çıkartılması kararlaştırıldı.

Niyazi Mısri Kültür Vakfı’nın Kitap Okuma Yarışması projesine 10.000 TL katkıda bulunularak ortak olunması teklifi de kabul edilirken, Denetim Komisyonunda görev alacak olan uzmanlar için ücret ödenmesi ile Devlet Demir Yolları’na ait alanın yol olarak kullanımı için Devlet Demir Yolları ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi önergeleri kabul edildi.

İmar maddeleri

Gündemin imar maddeleri de ağırlıklı olarak İmar Komisyonunun kararları doğrultusunda kabul edildi. Kentin değişik mahallelerinde bulunan parseller için kat artış talepleri ve tabii zemin kotlarının düzenleme talepleri kabul edildi. Uçbağlar Mahallesi 985 ada 106 No’lu parsel için istenen 2 kattan 3 kata (9.50) kat artış talebi ile H.Abdi Mahallesi 2282 ada 7-8-9 no’lu parseller için istenen kat artış talepleri de red edildi. 

Meclis üyelerine yemek ve plaket 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, toplantı öncesinde meclis üyeleriyle yemekte bir araya geldi. Dede Korkut Parkı’nda verilen yemeğe Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, başkan yardımcısı Ertan Mumcu ile belediye meclis üyeleri katıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’ya hizmetlerinden dolayı belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Çakır, yemeğin ardından yürüyerek Belediye Binasına geldi ve son toplantıya başkanlık etti. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Çakır, meclis üyelerine kristal kayısı plaketi verirken, basın mensuplarına da kalem seti hediye etti.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız