SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nasırlarına Bastım, Korktular!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Basın yoluyla bugüne kadar sindirmek istedikleri siyasi ve bürokratları bu kez bu nevi davalar açarak onları ekonomik olarak tehdit altında bırakıp, korku salmak istiyorlar. Bizi böyle korkutamazlar" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, bir takım temaslarda bulunmak ve Battalgazi İlçe Kongresi'ne katılmak amacıyla Malatya'ya geldi. Fırat'ı Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca'nın yanı sıra İl Başkanı Ahmet Çakır ve parti üyeleri karşıladı. AKP Malatya il binasına gelen Fırat bir süre parti üyeleriyle görüştü. Fırat daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın açtığı 1 milyon YTL'lik dava için ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Fırat, "Tabii Doğan Holding'in 1 milyon YTL dava açması demek, 100 bin YTL bir masraf yapması demektir. Türkiye'de manevi tazminat olarak, hiç böyle bir miktar istenmemiştir. Aslında burada yapılmak istenilen basın yoluyla bugüne kadar sindirmek istedikleri siyasi ve bürokratları bu kez bu nevi davalar açarak onları ekonomik olarak tehdit altında bırakıp, korku salmak istiyorlar. Ama yanlış kapı. Bir kere Türk adaletine inanıyorum. Hakkaniyet neyse ona göre karar verilecektir ve bu karar beraat olacaktır. Çünkü, benim söylediğim şeylerin hiçbirisi kendimin afaki söyledikleri değildir. Tamamı resmi belgelere dayalı ve günlerce medyaya konu olan şeylerdir. Ama anlaşılan, ben nasırlarına bastım biraz korktular. Bunun için de bana böyle bir dava açtılar, hiç önemli değil. Velev ki, 1 milyon YTL'lik bir mahkumiyet kararı olsa dahi, benim gücüm yetmese de bu halk bunu ödeme imkanına sahiptir. Bu nedenle bizi böyle korkutmaları mümkün değil. Bundan sonra da konuşmaya devam edeceğim. Ümit ediyorum ki bundan sonra da dava açmaya devam ederler. Hazinemize hiç değilse bu yönüyle katkımız olmuş olur" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız