SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NATO Askerleri Geliyor...

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:07
NATO Askerleri Geliyor...
A- A+ PAYLAŞ

Almanya ile Hollanda'dan 4 Patriot kesinleşti. ABD'den de en az 2 Patriot bekleniyor. Bataryalardan 3'ü Adana, Malatya ve Diyarbakır'a kurulacak. Patriot başına bin asker gelmesi bekleniyor.

Füzeler tek ülkeden değil; sisteme sahip olan 3 NATO ülkesinden, ABD, Hollanda ve Almanya'dan gelecek. Almanya sınır bölgesine 2 Patriot bataryası konuşlandırılacak.

Hollanda Bakanlar Kurulu da dün, Türkiye'ye 2 Patriot füze savunma sistemi gönderilmesine onay verdi. ABD'den geleceklerle birlikte en az 6 Patriot bataryası sınıra yakın illere yerleştirilecek. Bataryalardan 3'ü, Adana, Malatya ve Diyarbakır'da kurulacak. Diğerleri TSK'nın belirlediği risk alanlarında yer alacak. Türkiye, G.Antep, Ş.Urfa ve Kilis'te konuşlandırılmasını düşünüyor.

Patriot bataryalarının sayısına göre yaklaşık 1000 NATO askerinin de Türkiye'ye geleceği belirtildi. Almanya, 400 Alman askerinin Suriye sınırındaki NATO operasyonlarına katılmasına onay verildi. Gerektiğinde Alman askerler Avacs uçaklarında da görev alabilecek. Hollanda ise azami 360 askerin Türkiye'de görev yapmasını kararlaştırdı. ABD'den gelecek askerlerle, Türkiye'deki Patriotlarla ilgili yabancı asker sayısının 1000 civarında olması bekleniyor. Patriot sistemlerinin, Suriye'deki kimyasal silahlara karşı caydırıcılık yaratmak için konuşlandırılacağı ifade ediliyor. Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den gelebilecek olası kimyasal silah tehditlerinin bir risk haritasını çıkardı. Buna göre, Türkiye'ye en yakın tehdidin Halep yakınlarında olduğu tespit edilen bir kimyasal silah deposundan gelebileceği öngörüldü. 

HALEP'E KİMYASAL NAKİL

İstihbarat kaynaklarına göre, Beşar Esad, 4 Aralık gecesi Şam'daki kimyasal silahları da Halep'teki bu depoya naklettirdi. Türkiye'de kimyasal silahlara karşı caydırıcı bir sistem bulunmadığı için Patriot bataryalarında ısrar ediliyor.Ankara'nın en çekince duyduğu konuların başında Esad ordusu değil; kontrolsüz gruplar olduğu öğrenildi. Kaynaklar, Esad'ın kara lojistik imkânlarının zayıfladığını ve alan hakimiyetini kaybettiğini açıkladı. Bu nedenle her türlü lojistiğin helikopterlerle sağlandığı ifade edildi. Kaynaklar, bu silahların kontrolsüz güçlerin eline geçmesinde endişelendiğini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız