SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NATO Çamura Saplandı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:44:39
NATO Çamura Saplandı!
A- A+ PAYLAŞ

Patriot füze sisteminin kurulacağı yerlerin tespiti için Malatya’ya gelen NATO heyetini taşıyan otobüs çamura saplandı.

Patriot füze sisteminin yer tespiti için Malatya’da bulunan NATO heyeti, Battalgazi ilçesi Boran köyü yakınlarındaki askeri alanda inceleme yaparken şanssız bir olayla karşılaştı. NATO heyetini taşıyan otobüs, yolda çamura battı. Uzun uğraşlar sonucu saplandığı çamurdan çıkarılamayan otobüs için yakın mesafede bahçesinde çalışan bir çiftçiden yardım istendi. Traktörü ile otobüsün yanına gelen çiftçi, önce otobüsü ön kısmından zincirle çekerek saplandığı çamurdan kurtarmak istedi. Zincir kopunca çiftçi bu kez otobüsü arka kısmına geçerek kurtarmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonucunda otobüs saplandığı çamurdan kurtarılınca NATO heyeti rahat bir nefes aldı.

4 ALANDA İNCELEME..

Bu arada Patriot füze sisteminin kurulması planlanan yerlerin tespiti için Malatya’ya gelen NATO heyeti, 4 ayrı askeri alanda teknik inceleme yaptı.

Türkiye’nin NATO’dan talep ettiği ve Suriye’den gelebilecek tehditlere karşı kullanılacak olan Patriot füzelerinin yerleştirileceği noktalardan birisi olan Malatya’ya gelen NATO heyeti, kent merkezinde Kara Havacılık Alay Komutanlığının bulunduğu Tulga 1 Kışlası’nda, Hava Savunma Taburu’nun bulunduğu Altay Kışlası'nda ve Battalgazi ilçesinin Boran köyünde askeri uçakların eğitim atışları yaptığı atış poligonuna yakın mesafedeki boş askeri arazide yaklaşık 1’er saat arayla inceleme yaptıktan sonra 7. Ana Jet Üs Komutanlığı alanına gitti.

Malatya’da 4 askeri alanda teknik inceleme yapan NATO heyetine Genelkurmay Başkanlığından görevli uzmanlarla görevli subaylar da eşlik etti. NATO heyetinde bulunan uzmanlar, ellerindeki haritaları inceleyerek detaylı bilgi aldı.

TAMAMLADILAR..

Malatya’da Kara Havacılık Alay Komutanlığının bulunduğu Tulga 1 Kışlası’nda, Hava Savunma Taburu’nun bulunduğu Altay Kışlası'nda ve Battalgazi ilçesinin Boran köyündeki boş askeri arazi ile 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda olmak üzere 4 ayrı noktada mevzi tespit teknik incelemesi yapan NATO Heyeti, çalışmalarını tamamladı.

NATO heyeti, en uzun teknik incelemesini Körfez Savaşında Irak’ın elindeki Scud füzelerine karşı Scud ve Ronald füze bataryası yerleştirildiği 7. Ana Jet Üssü’nde yaptı.

Akşam saatlerinde incelemelerini sonlandıran NATO heyeti, geniş güvenlik önlemleri altında Malatya Orduevi’ne getirildi. Burada konaklayacak olan NATO heyeti, 29 Kasım Perşembe günü Malatya’dan ayrılacak.

Bu arada, NATO Heyeti’nin Patriot füze bataryaları için mevzi tespitinin yanında şehir merkezinde hastanelerde de inceleme yaptığı, bunun da gelecek olan NATO askerlerinin alt yapı hazırlığı olduğu bildirildi.

FOTO:iha- A.A.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız