SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NATO Kızıl Meydan'da

A- A+ PAYLAŞ

Moskova'da Kızıl Meydan'da gerçekleştirilen zafer kutlamalarına NATO üyesi ABD, İngiltere, Polonya ve Fransa askerleri katılarak bir ilk gerçekleştirdi.

Rusya İkinci Dünya Savaşı'nda 65 yıl önce Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferi Moskova'da Kızıl Meydan'da muhteşem bir askeri törenle kutluyor. Kızıl Meydan'daki törene NATO üyesi ABD, İngiliz, Polonya ve Fransa askerleri katılarak bir ilk gerçekleştirdi. İkinci Dünya Savaşı sonrası ABD ile Sovyet Rusya arasında soğuk savaş dönemi başlamış ve bu dönem Sovyetler Birliği'nin çökmesiyle son bulmuştu. Soğuk savaş döneminde Sovyetler'in oluştuduğu Varşova Paktı'nda yer alan Polonya ve Romanya daha sonra NATO üyesi oldu.

Moskova'daki kutlamalara Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le birlikte birçok ülke devlet başkanları ve başbakanları katıldı. Törene Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medyedev ile Başbakan Vladimir Putin ev sahipliği yaptı.

Kızıl Meydan'daki törende Rus, Amerikan, İngiliz askerleri yan yana yürüyerek bir ilke de imza atmış oldular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız