SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NATO Korsan Avına Çıkacak!

A- A+ PAYLAŞ

Son dönemde çağın şartlarına ayak uydurmayı öncelik olarak belirleyen ve bu doğrultuda geleneksel uygulamalarının dışına çıkan NATO, iki önemli karara daha imza attı.

Budapeşte’de bir araya gelen NATO savunma bakanları, korsanlarla mücadele için Somali açıklarına deniz gücü gönderme kararı aldı. İttifak bakanları, NATO güçlerinin Afganistan’daki uyuşturucu tacirlerine doğrudan müdahalesine de yeşil ışık yaktı.

Somali açıklarına gönderilecek NATO gemileri hem korsanlar açısından caydırıcı güç rolü üstlenecek hem de Birleşmiş Milletler’in (BM) insani yardım gemilerine eşlik edecek. İki hafta içinde bölgede olması ve aralık ayına kadar görev yapması öngörülen gemilerin sayısı da yedi olarak belirlendi. Deniz gücünde, ABD ve İtalya’dan muhripler, Türkiye, Yunanistan, Almanya ve İngiltere’den fırkateynler ve bir de Alman destek gemisi yer alıyor.

‘Korsanlar için kötü haber’
NATO Sözcüsü James Appathuari, gemilerden bazılarının doğrudan korsanları engelleme amaçlı devriye görevi üstleneceğini söyledi. NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer de savunma bakanlarının kararını, “Somali halkı için iyi, korsanlar için ise doğal olarak kötü bir haber” sözleriyle değerlendirdi.

Afganistan’daki uyuşturucu tacirleri de NATO’nun bir başka hedefini oluşturuyor. Savunma bakanlarının aldığı karar, NATO önderliğindeki uluslararası gücün (ISAF) Afganistan’da uyuşturucu laboratuvarlarına, uyuşturucu şebekelerine ve uyuşturucu tacirlerine doğrudan müdahale etmesine olanak tanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız