SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NATO Suriye İçin Harekete Geçti !

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:40:18
NATO Suriye İçin Harekete Geçti !
A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye'de BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan'ın ateşkes planına rağmen şiddet olayları sürerken, NATO üyesi 17 ülkenin 12 bin askerle Ürdün'de 10 gün sürecek bir askeri tatbikat yapacağı ileri sürüldü.
 
Ürdün'de Suriye sınırına yakın bölgede 17 NATO üyesi ülkenin katılacağı askeri tatbikatın 15 Mayıs'ta başlayacağı iddia edildi.
 
İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'a yakınlığıyla bilinen DEBKAfile internet sitesinin haberin göre, NATO birliklerine Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar da destek verecek. Türkiye'nin desteği ise, istihbarat sağlamayla sınırlı olacak. Tatbikata katılacak ABD, Fransa, İngiltere ve Kanada özel birliklerinin Ürdün'e gelerek, Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar askerleriyle birlikte tatbikat hazırlıklarına başladığı savunuldu.
 
SURİYE TOPRAKLARINA GİRİLECEK
 
DEBKAfile'ın haberinde, 10 gün sürecek tatbikat boyunca gerekli görülmesi halinde sınır geçilerek Suriye topraklarına girileceği de iddia edildi.
Haberin devamı ↓reklam
 
KOD ADI: SABIRSIZ ASLAN
 
DEBKAfile'daki haberde, NATO'nun "Sabırsız Aslan' adını verdiği askeri tatbikatın, Suriye'de askeri hedeflerin birbiri ardına vurulduğu bir döneme denk geldiğine dikkat çekti.
 
Saldırıların birkaç haftadır Şam'da yoğunlaşmasının ardından Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın kendisine bağlı özel birlikleri başkente çektiğini hatırlatan site, 'Sabırsız Aslan'ın, Esad'ın manevra alanını daha da daraltacağını vurguladı.
 
RUSYA VE İRAN'A MESAJ
 
DEBKAfile'a göre NATO tatbikat, Esad'ın destekçileri olan İran ve Rusya'ya da kuvvetli bir mesaj niteliği taşıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız