SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NATO Tekrar Yaşanmaması İçin Güvence Verdi

0
Güncellendi - 2017-11-24 02:51:31
NATO Tekrar Yaşanmaması İçin Güvence Verdi
A- A+ PAYLAŞ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO tatbikatında yaşanan skandala ilişkin yaptığı açıklamada, benzer şeylerin tekrar yaşanmaması için güvence verdiklerini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Estonya'nın Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid ile yaptığı basın toplantısında NATO tatbikatı sırasında yaşanan skandalla ilgili açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, “NATO askeri yetkilileri olanlara ilişkin detayları soruşturuyor. Benzer şeylerin tekrar yaşanmamasından emin olmak için prosedürleri gözden geçiriyoruz. Bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak olanlar için özür diledim. Ayrıca NATO’nun derhal harekete geçmesi konusunda Erdoğan’ı bilgilendirdim. Bu hafta Halifax Uluslararası Güvenlik Forumunda Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve AB Bakanı Ömer Çelik’le bir araya geldim” dedi.

Stoltenberg, Akar ve Bakan Çelik’e gelecekte benzer şeylerin tekrar yaşanmaması konusunda güvence verdiğini söyledi.

“Türkiye önemli bir müttefikimiz”

Türkiye’nin NATO ittifakının önemli bir müttefiki olduğunu söyleyen Stoltenberg, “Türkiye terörle mücadele, Irak ve Suriye sınırında aynı zamanda Karadeniz'de Rusya sınırında yaptığımız işlerde önemli bir müttefik olarak İttifaka çeşitli şekillerde katkıda bulunuyor. Türkiye’nin katkılarına son derece değer veriyoruz. Bu nedenle, bezer olayların bir daha yaşanmamasını sağlamalıyız” diye konuştu

Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Erdoğan’dan özür dilediğini ifade etti.

Stoltenberg, “Soruşturma sürüyor. Bir daha böyle sorunların yaşanmayacağı ve sorumluların cezalandırılacağı konusunda Erdoğan'a garanti verdim" dedi.

Norveç’te 8-17 Kasım 2017 tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezi'nde düzenlenmekte olan 'Trident Javelin 2017' isimli masa üstü tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli, fotoğrafı, tatbikat kapsamındaki kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterildi. Yine tatbikat kapsamındaki kapalı devre haberleşme sisteminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi kullanılarak oluşturulan sahte bir adres üzerinden ülkemiz hasım ülkelerle işbirliği yaptığı yönünde bir izlenim oluşturuldu. Skandalın ardından NATO'dan yayınlanan özür mektubunda, Erdoğan'ın fotoğrafını koyan subayın ordudan atıldığı belirtildi.

Norveç’te 8-17 Kasım tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezi'nde düzenlenen 'Trident Javelin 2017' isimli masa üstü tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli, fotoğrafı, tatbikat kapsamındaki kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmişti. Yine tatbikat kapsamındaki kapalı devre haberleşme sisteminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi kullanılarak oluşturulan sahte bir adres üzerinden Türkiye’nin hasım ülkelerle işbirliği yaptığı yönünde bir izlenim oluşturulmuştu. Skandalın ardından NATO'dan yayınlanan özür mektubunda, Erdoğan'ın fotoğrafını koyan subayın ordudan atıldığı belirtilmişti.

 

Brüksel, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız