SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NATO'dan Flaş Açıklama...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:10:10
NATO'dan Flaş Açıklama...
A- A+ PAYLAŞ
 
NATO'nun en yüksek karar alma organı Kuzey Atlantik Konseyi, Suriye'nin Türk keşif uçağını düşürmesiyle ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen açıklamalarda bulundu.
 
Rasmussen'in açıklamasından satır başları:
 
- NATO müttefikleri bu gelişmelerden haberdar edilecek. İttifakın güvenliği bölünmezdir biz Türkiye’nin yanındayız.
 
- Böylesi bir olayın bir daha olmayacağını var sayıyorum. Eğer olursa müttefikler gelişmelerden haberdar edilecek durum dikkatle takip edilecek gerekli görüldüğünde istişarelerde bulunacak.
 
- Brifingin detaylarına girmeyeceğim, 5’inci madde gündeme gelmedi. Sadece 4.madde kapsamında istişarelerde bulunduk.
 
Türkiye'nin talebiyle bir araya gelen NATO üyesi 28 ülkenin büyükelçilerinin katıldığı toplantıdaki görüşmeler, Kuzey Atlantik Antlaşması’nın dördüncü maddesi çerçevesinde yapıldı. Dördüncü madde, güvenliğinin tehlikede olduğunu değerlendiren bir üyenin diğer müttefiklerini istişareye çağırmasını içeriyor.
 
Türk tarafı, toplantıda Suriye’nin düşürdüğü askeri uçakla ilgili müttefiklerine detaylı bilgi verirken, atılacak cevabi adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
 
ABD: TÜRKİYE'NİN YAPACAĞI SUNUMU BEKLİYORUZ
 
Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'un ardından dün gece Beyaz Saray'dan da açıklama gelmişti.
 
ABD Başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, “Olay, askeri misilleme de dahil olmak üzere Türkiye tarafından bir  misillemede bulunulmasını gerektirir mi?” yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:
 
“(Türk yetkililer) Türk F-4 askeri uçağının 22 Haziran'da Suriye  tarafından düşürülmesine Türkiye'nin vereceği yanıtı belirlemek için olayı  incelerken, Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz. ABD'nin kilit bir müttefiki  olan Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz. Türkiye'nin yarın Kuzey Atlantik  Konseyi'nde yapacağı sunumu bekliyoruz. Esed rejimini sorumlu tutmak için Türkiye  ve diğer ortaklarla birlikte çalışacağız.”
 
Carney, “Diplomatik bir çözümden mi yanasınız?” sorusuna karşılık,  “Evet, ama Türklerin yapacağı sunumun neticesini karakterize etmeyeceğim. Tabii  ki Türkleri destekliyoruz ve onlarla çalışacağız. Türkiye, ABD'nin kilit bir  müttefiki, NATO üyesi” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız