SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NATO'dan Libya İtirafı

A- A+ PAYLAŞ

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya'daki çatışmaya "askeri çözüm" olmadığını, siyasi bir çözüm gerektiğini belirtti.

NATO KADDAFİ'NİN 25 TANKINI VURDU

Rasmussen, Alman Der Spiegel dergisinde yarın yayımlanacak demecinde, "Libya'ya kara birlikleri gönderilmeden bu savaşın kazanılıp kazanılamayacağı" sorusunu yanıtlarken, "Bu sorunun samimi yanıtı, çatışmaya askeri çözüm olmadığı şeklindedir. Siyasi bir çözüme ihtiyacımız var, bu da bu yönde çalışacak Libya halkının işidir" diye konuştu.

BM'nin ise Libya'ya siyasi çözüm bulunması için yardımcı olması gerektiğini kaydeden NATO Genel Sekreteri, "Libya'nın toprak bütünlüğü her ne pahasına olursa olsun korunmalıdır" dedi.

Rasmussen, NATO'nun rolüyle ilgili olarak da Libya'da sivillerin korunmasını öngören BM'nin 1973 sayılı kararının uygulanmasına odaklandıklarını ifade etti. NATO Genel Sekreteri, "Bu karara sıkı sıkıya bağlı olacağız, bu bizim görevimiz" ifadesini kullandı.

MUHALİFLERİN İKİ HELİKOPTERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan, Libya lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı güçler, Kaddafi rejimine başkaldıran isyancılara ait ABD yapımı 2 helikopteri düşürdüklerini belirtti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 Chinook helikopterinin petrol kenti Brega üzerinde uçarken düşürüldüğünü söyledi.

Kaim, BM'yi de uçuşa yasak bölgeyi muhalifler için uygulamamakla suçladı.

Konuyla ilgili muhaliflerden açıklama gelmezken, gazeteciler dün bölgede muhtemelen muhalefete ait en az bir saldırı helikopteri gördüklerini belirttiler.

Libya'da ister hükümet isterse muhaliflere ait olsun kullanılan hava araçlarının çoğu Rus yapımı.

DÖRT İSYANCI ÖLDÜRÜLDÜ

Brega’nın yanı sıra, isyancıların başkenti Bingazi’den önceki son büyük kent olan Ecdebiye’deki çatışmalar da sürüyor.

Kentteki isyancı güçler, yaşanan çatışmalarda dört kayıp verdiklerini açıkladı. İsyancılardan Hasan Bosayna, verdikleri dört kayba karşılık sekiz hükümet askerini öldürdüklerini söyledi.

Ecdebiye’nin doğu kapısında bulunan Reuters muhabiri ise top atışı sesleri duyduğunu ve Kaddafi güçlerinin kent merkezine ilerlediklerini belirtti.

KADDAFİ’NİN TANKLARI VURULDU

NATO, Cumartesi gecesi hükümet güçlerine ait 17 tankı vurduğunu açıkladı.

Bir NATO yetkilisi, Cuma ve Cumartesi günleri NATO uçaklarının Misrata yakınında 15, Brega'nın güneyindeyse iki tankı vurduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız