SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nazmiye Hanım Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:51:28
Nazmiye Hanım Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi 86 yaşındaki Nazmiye Demirel, memleketi Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy beldesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde 4 Aralık 2010 tarihinden beri 'Alzheimer' hastalığı nedeniyle tedavi görürken, 27 Mayıs Pazartesi gecesi saat 22.27'de hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel için, memleketi Isparta’nın Atabey ilçesi İslamköy beldesinde cenaze töreni düzenlendi.

Şehriban Hatun (Şehriban Demirel) Camii'nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreni, çok sayıda siyasiyi ve iş adamını bir araya getirdi. Törene; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal birlikte geldi. 

DEMİREL YÜRÜYEREK CAMİ AVLUSUNA GELDİ 

Süleyman Demirel’in kardeşi Ali Demirel, sağlık sorunları nedeniyle cenazeyi sandalyede oturarak takip etti. Süleyman Demirel ise, korumaları ve sağlık ekiplerinin kollarında yürüyerek cami avlusuna girdi. Kendisi için hazırlanan koltuğa oturmayan ve ayakta duran Demirel'in, bir hayli yorgun ve bitkin olduğu gözlemlendi.

Avlunun kalabalık olması nedeniyle cemaate sık sık, safların düzeltilmesi için anons yapıldı. Cenaze namazı güçlükle kılınırken; tabutun kaldırılması esnasında bazı korumalar ile basın mensupları arasından gerginlik yaşandı. Nazmiye Demirel’in tabutunun üzerinde, elinden hiçbir zaman düşürmediği şalının örtülü olduğu görüldü. Namazın kılınmasının ardından Demirel, yine korumalarının eşliğinde otomobiline bindirilerek, Nazmiye Demirel’in defnedileceği aile kabristanlığına doğru hareket etti. Namazı, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı.

Nazmiye Demirel’in cenazesi ise, elden ele İslamköy Mezarlığı’ndaki aile mezarlığına ulaştırıldı. Burada Nazmiye Demirel, gözyaşları arasında kardeşi Hacı Yılmaz Şener’in yanına defnedildi. Demirel, mendile konulan toprağı, hayat arkadaşının mezarına bıraktı. MHP Lideri Devlet Bahçeli de Demirel'i yalnız bırakmazken, Nazmiye Demirel için Adana'dan getirilen bir bidon toprak da mezara serpildi. Öte yandan, Deniz Baykal ile Devlet Bahçeli'nin uzun uzun sohbetleri gözlerden kaçmadı. 

Törene; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski bakanlardan Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Demirel’in siyaset arkadaşı eski Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP’li Murat Karayalçın, CHP’li İlhan Kesici, Cavit Çağlar, iş adamı Rahmi Koç, Fenerbahçe Spor Külübü eski Başkanı Ali Şen, Süleyman Demirel’in kardeşi Ali Demirel, CHP Milletvekili Sümer Oral, İsmet Sezgin, Necmettin Cevheri, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, yeni ve eski siyasiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız