SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NBA Ligi Maçında Malatya ve Elazığ'a Mesaj

0
Güncellendi - 2020-01-30 17:22:59
NBA Ligi Maçında Malatya ve Elazığ'a Mesaj
A- A+ PAYLAŞ

Amerika Ulusal Basketbol Birliği,NBA’de Cleveland Cavaliers forması giyen Türk oyuncu Cedi Osman’ın, Elazığ-Malatya depremine yönelik başlattığı yardım ve farkındalık kampanyası, Milli basketbolcumuzun oynadığı Cleveland Cavaliers kulüp yönetimi tarafından büyük bir jestle desteklendi.

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans arasında 28 Ocak Salı günü oynanan  maçta, salondaki reklam panolarına “Elazığ - Dualarımız Seninle - Malatya” ve potalara “Malatya” yazılarak, Elazığ-Malatya depremi için dünya ölçeğinde farkındalık oluşmasına katkıda bulundu.

NBA Elazığ ve Malatya’yı unutmadı

Cleveland Cavaliers’ın 111-125 yenildiği maçta, kulüp yönetimin jestinden dolayı çok mutlu olan Cedi Osman, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Maç boyunca panolara “Elazığ dualarımız sizinle” ve potalara “Malatya” yazıp farkındalığımıza destek veren tüm @cavs organizasyonuna kalpten teşekkürlerimle. Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Cedi Osman'ın bu paylaşımı 120 binden fazla beğeni aldı.

Cedi Osman'ın deprem sonrasında Twitter hesabından yaptığı, "Bu akşam oynayacağımız Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls maçında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ'daki depremin mağdurlarına 100 dolar bağışta bulunacağım. Haydi, atabildiğimiz kadar atıyoruz." paylaşımı kısa sürede karşılık bulmuştu. Daha sonra 100 doların 200 dolara yükseltildiği kampanyada Elazığ ve Malatya'da depremzedeler için 385 bin lira yardım toplanmıştı.

VE CEDİ OSMAN..

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın oyuncusu Cedi Osman, Cleveland Cavaliers ve New Orleans Pelicans ile oynanılan maç öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremin mağdurları için yaptığı yardım kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cedi Osman, Türkiye'yi yakından takip ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Haberleri takip eden birisiyim. Her sabah uyandığımda veya antrenmanlardan sonra Türkiye’de neler olduğunu öğrenmek için haberlere bakarım. O gün Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem sırasında yıkılan evlere ve etkilenen insanlara bakınca depremin korkunç şiddetini gördüm. Bu sebeple çok üzgün ve kötü hissettim ve hemen harekete geçmek istedim."

Diğer yandan, deprem sonrasında yardım etmek için Türkiye'ye gitmek istediğini ancak NBA'de devam eden yoğun sezon sebebiyle gidemediğini kaydeden Cedi Osman, "Türkiye'ye gidemedim ancak bir şekilde yardımım dokunmasını istedim. Bu aslında bir kampanya değildi. Sadece yurt dışında ve özellikle Amerika'da dikkati çekmek istedim." ifadelerini kullandı.

"Biz ülkemizi temsil ediyoruz"

Cedi Osman, deprem mağdurlarına destek olmanın yanı sıra, farkındalık oluşturmak amacıyla NBA'yi platform olarak kullandığını ve yapmış olduğu bağış uygulamasıyla özellikle Amerika'da oldukça dikkati çektiğini ifade etti.

Özellikle Türkiye ve Amerika’dan çok sayıda olumlu dönüşler aldığını ve takım arkadaşı Larry Nance Jr. da dahil olmak üzere bir çok insanın yardım etmesinden son derece mutlu olduğunu vurgulayan Cedi, şöyle konuştu:

"Tabi bu konuda söylem olarak bir çok üzüldüğüm kısımlar da oldu ancak onlara takılmamak gerekir. Sonuçta ülkemize daha iyi nasıl layık olabilirim onun peşindeyim. Sonuç olarak bu kadar yardım toplayabildiğim için çok mutluyum. Umarım birazcıkta olsa bir gülümsemeye sebep olabilmişimdir."

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan Cedi Osman’a teşekkür

Twitter mesajının eşiliğinde Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans maçının oynandığı salondaki elektronik panolarda ve potadaki ekranda yazıların yayınlandığı enstantanelere ait fotoğrafları da paylaşan Cedi Osman’a, binlerce takipçisi başlattığı yardım ve farkındalık kampanyası için teşekkür etti.

Cedi Osman’a teşekkür eden isimler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da vardı. Kasapoğlu, Cedi Osman'a “Kalbi bizimle olan herkese teşekkürler...” sözleriyle teşekkür etti.

Cedi Osman, takipçilerinin teşekkür mesajlarına karşılık olarak da “Güzel duygularınız ve mesajlarınız için çok teşekkür ederim. O kadar güzel şeyler yazdınız ki beni mahcup ettiniz. Deprem mağdurlarına ufacık da olsa bir katkımız olduysa ne mutlu bize” mesajını yayınladı.

Bu arada, Cedi Osman'ın başlattığı parasal yardım kampanyası kapsamında yaklaşık 400 bin TL yardım toplandığı öğrenildi.

Cedi Osman kimdir?

Hürriyet Spor Arena'da yer alan Cedi Osman'ın biyografisi şöyle:

Cedi Osman 8 Nisan 1995 tarihinde Makedonya'ya bağlı Ohri'de dünyaya geldi. Babası Türk annesi Boşnak olan Cedi Osman, ailesiyle birlikte 1999 yılında Bosna-Hersek'in Saraybosna şehrine göç etti. 6 yaşındayken KK Bosna kulübüne kayıt oldu. Burada oynarken, Anadolu Efes scoutları tarafından izlenip keşfedildi ve daha sonra 13 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a getirildi.

Türkiye'ye taşındıktan sonra Türk vatandaşlığına geçen Cedi, 2007 yılından itibaren Anadolu Efes alt yapısında forma giymeye başladı. Anadolu Efes alt yapısında ilk olarak küçük takımda oynayarak başladı ve en son olarak yıldız ve genç takımlarında forma giydi.

Cedi, profesyonel kariyerine 2011 yılında Efes'in ikinci ligdeki pilot takımı Pertevniyal'de başladı. Aynı yıl Pertevniyal'in genç takımıyla birlikte Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluk elde etti.

Cedi, 2012-13 sezonunun sonlarına doğru Anadolu Efes ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı. Anadolu Efes formasıyla ilk resmî maçına 4 Mayıs 2013 tarihinde oynanan Gaziantep Basketbol karşılaşmasında çıktı. 18 Temmuz 2017 tarihinde NBA takımı Cleveland Cavaliers ile sözleşme imzaladı.

Cedi, Türkiye millî basketbol takımı formasını ilk kez İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'nda giydi.

Makedonya'da forma giyen Caner Osman adında kendisi gibi basketbolcu olan bir ağabeyi bulunan Cedi halen NBA takımlarından Cleveland Cavaliers formasını giymektedir.

2.04 boyundaki basketbolcu kısa forvet pozisyonunda görev alsa da gerektiğinde şutör gard ve uzun forvet pozisyonlarında da oynayabilmektedir.

Ohio, Washington- AA, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hakan44 (4 yıl önce)
    Gılerme Trabzonsporda flash haber.Havalimanında şuanda trabzonda
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    insanlık heryerde var kırıntı kadar da olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genç (4 yıl önce)
    Aynen kardeşim
    0
    0
    Yanıtla