SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ne Adalet Ama!..''

A- A+ PAYLAŞ

Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık, "Açık Pencere" adlı köşesinde, "Ne adalet ama.."başlıklı yazısında, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ile yaptığı bir görüşmeyi aktardı.

İşte o yazı..

...

"Ne adalet ama...

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, bir yasaya 15 milyon vatandaşı soygundan kurtaracak tek bir cümleyi ekleyememenin sıkıntısı içinde...
Diyor ki:
- Tam 2 yıldır Tüketicinin Korunması Yasası'na topu topu 15 kelimelik bir madde eklenmesi için uğraşıyorum. Başaramıyorum.
- Nedir o teklif?
- Tüketicinin Korunması Yasası'nın 10. maddesine, "Kredi kartları, müşterilerin talebi üzerine son ödeme tarihinden itibaren tüketici kredisi kapsamında işlem görür" cümlesinin eklenmesi...
- Cümle eklenince ne değişecek?
- Misal... Diyelim evinize mobilya alacaksınız, 5 milyar lira lazım ama bu para sizde yok. Bir bankaya gidip tüketici kredisi alırsanız aylık ödeyeceğiniz faiz yüzde 1.80 ile 2 arasında... Ama aynı mobilyayı aynı bankanın kredi kartını kullanarak alırsanız ödeyeceğiniz aylık faiz yüzde 4 ile 7 arasında... Özünde her ikisi de bankadan aldığınız tüketici kredisi... Birinde yıllık bileşik faiz yüzde 25 dolayında, diğerinde yüzde 100'ü geçiyor... Benim teklifim kabul edilirse bu fark ortadan kalkacak, kart sahibi 15 milyon insanımız rahatlayacak.
- AKP'liler ne diyor?
- 2 yıldır, bu konuda bizim hazırladığımız bir yasa tasarısı var, onu bekle diye oyalıyorlar. Anladığım kadarıyla bu işten büyük kazanç sağlayan bankalardan çekiniyorlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız