SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Anlama Geldiğini Bilmiyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:03:15
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, büyükşehir statüsü kazanan Malatya'nın tarihi bir dönemeç noktasında olduğunu kaydederek, "Aday arkadaşlarımızın birçoğu büyükşehrin ne anlamına dahi geldiğini bilmiyorlar" dedi.

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, yerel seçim çalışmaları kapsamında Çelikhanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Ziyarete; SP İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk, SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, SP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Yaşar Köksal, SP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Canbay ve partililer katıldı.

Ziyarette konuşan Çelikhanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yaman, "30 Mart'ta yapılacak olan seçim, mahalli seçim olması ile birlikte genel seçim havasına büründü. Bu seçimlerde bizim seçmenimiz bilinçli davranacak ve en iyi seçimi yapacaktır" dedi.

"İYİ BİR KADROMUZ VAR"

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, iyi bir kadroyla büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt'ta yola çıktıklarını ifade ederek, "Bir milyon 231 bin hektarı yani mevcut belediyenin 57 katı büyükşehir belediyesinin yönetiminde olacaktır. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçemiz yeniden kurulacak. Saadet Partisi olarak bizler bu seçimleri önemsiyoruz. Bizler parti olarak hem aday belirlerken hem de meclis üyelerini belirlerken inancımız gereğince emaneti ehline verin emri gereğince büyükşehirin büyüklüğünü ve ağırlığını, Malatya’nın 57 kat büyüklüğünü kim yönetir diye yaklaşık 1 yıl önce Malatya’mızda 2 dönem belediye başkanlığı yapan bir dönem ise Milletvekilliği yapan Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal’e teklif götürdük ve neticede ise sizlerin karşısına Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çıkarttık” şeklinde konuştu.

“MALATYA HEM GELİŞECEK HEM DE ZENGİNLEŞECEK"

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erkal, Malatya'nın hem gelişmesi hem de zenginleşmesi için önemli projelerinin olduğunu söyledi.

Erkal, Malatya'nın büyümesine rağmen gelişmediğini ifade ederek, "Büyükşehir, Malatya için kararı tarihi bir karardır. Birçok arkadaşımız büyükşehrin ne anlama geldiğini ciddi şekilde anlayamıyor. Ben belediye başkanı olduğum zaman yönettiğim alan 7 bin 800 hektardı. Daha sonra ise 21 bin 500 hektara çıkarttım. Ve şuanda yönetilen Malatya’nın alanı 21 bin 500 hektardır. İl sınırının Belediye sınırı olması ile beraber bu alan bir milyon 231 bin hektara çıkıyor ve Malatya 57 defa daha büyüyor. Bu işin ciddiyetini ehemmiyetini her yerde söylüyorum. Tüm ilçelerimiz semt haline gelecek. Çok önemli ve ağır bir işin önemli bir noktası da şudur ilk defa planlanması yapılacak ve temelleri atılacak. Büyükşehir Malatya’nın ilk adımı nazım imar planının sil baştan ve yeni baştan yapılması gerekiyor. Bu planlama yapılırken alan büyüklüğüne göre sosyal altyapı planlanması gerekiyor. Daha önce 21 bin hektara göre yolu, hastaneyi, eğitim tesislerini, parkları koyarken şimdi ise bir milyon 231 bin hektara göre planlama yapacağız. Bu iş gerçekten ufuk ister, vizyon ister, ehliyet ister, liyakat ister. Malatya gelişecekse aynı zamanda zenginleşmesi lazım. Biz planlamaların temel karakteristiklerini belirlerken Malatya sadece çok modern, çağdaş kent olacak aynı zamanda bir çekim merkezi, cazibe merkezi ve bir yatırım merkezi olmak zorundadır. İstihdamın artması lazım, paranın girmesi ve kaynakların büyümesi lazım ve bütün kardeşlerimizin bu zenginlikten eşit şekilde faydalanması lazım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız