SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Arayan Var, Ne Soran!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, tarihinin en bunalımlı, belirsiz ve çözümsüz dönemlerinden birini yaşıyor. Futbolculara ödenmesi gereken paraların ödenmesine ilişkin taahhüt ettikleri son günde de bunu yerine getiremeyince, teknik heyetin istifa açıklayacağı basın toplantısından hemen önce istifayı açıklayan yönetimin aynı zamanda kongre kararı alması da kafaları karıştırırken, Malatyaspor'da ortaya çıkan kaosun çözümü konusunda hiçbir gelişme olmadı.

ARAYAN SORAN YOK..
Karadağ yönetiminin asgari 2 trilyon lira civarında olan ödemeleri yapamaması, 11'i dış ve 4'ü de yeniden anlaşma olmak üzere 15 futbolcuyla sözleşme imzalanamaması ve lisans çıkarılamaması nedeniyle Pazar günkü Gaziantep Büyükşehir Belediye maçı öncesi, sahaya çıkamama tehlikesi ile karşı karşıya kalan Malatyaspor'da gelinen bu noktanın kamuoyuna duyrulmasının ardından çözüm konusunda herhangi bir girişimde bulunulmaması dikkat çekti.

Haşim Karadağ yönetiminin ödeme taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle Pazartesi günü istifa kararını açıklamak üzere basın toplantısı yapacağını basın kuruluşlarına duyuran Teknik Direktör Metin Yıldız, kendi yapacağı toplantıdan kısa bir süre önce yönetimin istifasının açıklanması üzerine, Cuma gününe kadar bekleyeceklerini bildirmişti.

Bu gelişmelerin ardından bazı girişimlerde bulunulması beklenirken, Salı günü hiçbir gelişme olmadı. Malatyaspor'un Salı günü Orduzu Pınarbaşı'nda 18.00'de yaptığı antrenmana, "istifa açıklamasına karşın, 4 Eylül'de de kongre kararı alan" yönetiminden hiçbir isim bulunmazken, gün boyu kulübü ya da teknik heyeti arayan herhangi bir yetkili olmadığı haber alındı.

Malatyaspor'da istifasını açıklamasına karşın, 4 Eylül tarihi için de kongre kararı alan Haşim Karadağ yönetiminin, "fiilen işi bırakıp bırakmadığının belli olmaması", bu durumda muhatap alınacak Vali ve Belediye başkanının Malatya'da bulunmamaları nedeniyle, çıkabilecek talipler ve konulacak çözüm önerilerinin de tartışılacağı bir ortamın olmamasının mevcut belirsiz durumun sürmesinin nedeni olduğu öne sürülüyor.

BELEDİYE BAŞKANI NE DEDİ?
Malatya dışında olan Belediye Başkanı Cemal Akın, Karadağ yönetiminin istifasını açıklamasının ardından TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtlamış ve şunları söylemişti:

SORU: Haşim Karadağ’ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
CEMAL AKIN: Şimdi ben bu haberi sizden öğrendim.Malatyaspor’un bundan sonraki hayatındaki elbetteki en iyisini olmasını temenni ediyorum.Haşim bey Malatyaspor’a bugüne kadar hizmet etmek adına çalışmış bir arkadaşımız.Bizde daha önceki konuşmalarımızda hep ifade ettiğimiz gibi Malatya Belediyesi olarak Malatyaspor’a Belediye’nin asli görevlerini aksatmadan yardımcı olacağımız söyledik ve bütün gücümüzle bu sözümüzün arkasında durduk.Hatırlarsınız geçenlerde yine Malatyaspor sıkıntıya girmişti, Süper lige çıkmakta iddialıydık, bir maç alsak hedefe ulaşacaktık, o sırada Malatyaspor’un sıkıntısını aşabilmek için yine maddi ve manevi katkılarda bulunduk.Ancak o dönemde de bu gayretimize rağmen Malatya halkının gönlünde yaratmış olduğu neticeye ulaşamadık, inşallah bundan sonraki gelen arkadaşlarımın çalışmaları ve gayretleriyle Malatya'nın diğer kurum ve kuruluşları toparlanmasıyla, İstanbul’daki hemşehrilerimizin özellikle canı gönülden katkı sunmalarıyla Malatyaspor hedefine koyduğu eski güzel günlerine ulaşır diye ümit ediyorum. Malatya Belediyesi olarak şunu ifade etmek istiyorum: Ben göreve geldikten sonra 7 trilyondan daha fazla maddi katkı sağladık. Diğer tüm kamu ve kuruluşlarımızın gayret göstermelerini davet ediyorum.İnşallah Malatya halkının ve Malatyalıların rüyası gerçekleşir bundan sonra gelen arkadaşlarımın neticeye ulaşırlar diye ümit ediyorum.

SORU: Mali sorunlar ve problemler ortada.Haşim Karadağ ve Yönetimin görevi bırakmasının altında bu yatıyor.Belediye olarak yeni gelecek ekibe nasıl bir destek sağlamayı planlıyorsunuz?
CEMAL AKIN: Malatya Belediyesi olarak asli görevlerini aksatmadan yapabileceği tüm yardımları ve hizmetleri üretmiştir. Biz daha önceden de devam eden bu hizmetlerimizi daha önce gelenekselleşmiş bir tarzda gerekleştireceğiz. Bize düşen görevi yapacağız. 1.5 trilyon artı KDV reklam vasıtasıyla yardımcı olmaya çalışmıştık. Yine biz 1.5 trilyon artı KDV reklam olayını devam ettireceğiz. Belediye olarak Malatya’nın kurumlarından bir tanesi.. Malatya’nın diğer kurumlarıda var.Onlarca kurum var. Bu kurumlarında evvela destek verme noktasında çaba göstermesi gerekir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız