SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Bayramdır Ne de Özel Gün!"

0
Güncellendi - 2016-10-22 01:26:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 21 Ekim tarihinin Gazeteciler Günü ya da Bayramı olarak gösterildiğini belirterek “21 Ekim Tarihinin Basın Tarihimizle bir ilgisi yoktur. Ne Bayramdır ne de özel bir gündür” dedi.

21 Ekim Tarihinin Gazeteciler Günü ve ya Bayramı olarak kutlandığı bilgisi üzerine çok sayıda basın açıklaması yapılması üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma gereği duyduklarını ifade eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan vekili ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Dünya Basın Tarihinde ve Türk Basın tarihinde 21 Ekim’in özel bir önemi  olmadığını ve belirterek “Ülkemizde gazetecilerin bilinen 3 özel günü vardır. Bunlardan en önemlisi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüdür.  Ayrıca 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü tüm dünyada kutlanmaktadır.  Sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı da ülkemizde kutlanmaktadır. Tüm Basın meslek kuruluşlarımızda bu günlerin önemini bilmektedir.  Bu günlerin dışında bilinen özel bir gün ve bayram yoktur. 21 Ekimin Dünya Gazeteciler Günü ya da başka bir adla kutlandığı da şimdiye kadar görülmemiştir. Dünya Basın tarihinde de, Türkiye basın tarihinde de böyle bir özel bir gün söz konusu değildir” diye konuştu.

21 EKİM’İN ANLAMI

Tarihi kaynakların “21 Ekim 1860’da Tercüman-ı Ahvâl gazetesi yayın hayatına girmiştir. Agâh Efendi’nin, İbrahim Şinasi’nin yardımıyla çıkardığı bu sahibi Türk olan ilk özel fikir gazetesinin” çıkış günü olarak gösterdiğini, dolayısıyla 21 Ekimin bir Bayram olarak kutlanmasının söz konusu olmadığını kaydeden Karaduman, her şeye rağmen basın mensuplarını 21 Ekim dolayısıyla mesajlarıyla kutlayanlara teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız